objavljeno 15.09.2017. 10:01:00
PROGNOZA ZA VIKEND

Danas kiše, vikend topliji, ali i vlažniji

Lokalno obilnije oborine može biti u noći na nedjelju, i u prvom dijelu nedjelje, i na ostatku obale, kad će i ponovno osvježiti, nakon što bi sutra u dijelovima zemlje temperature mogle biti prave ljetne

Kiša, ali topla...
Kiša, ali topla... (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend nije baš najsjajnija, osim ako ne mislite skočiti na obalu. Kako piše DHMZ, u unutrašnjosti Hrvatske u petak, 15. rujna prevladavat će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a u većem dijelu Dalmacije pretežno i djelomice sunčano.

Frontalni poremećaj premješta se preko naših krajeva na jugoistok, zbog čega je jutros tmurno diljem zemlje, a vedro tek na krajnjem jugu, gdje dojam ugode kvari južina, zadajući glavobolju meteoropatima.

Drugdje u zemlji zapuhao je vjetar sjevernog smjera, pod Velebitom bura, koja upravlja prometom, zabranjenim za prvu skupinu vozila na Jadranskoj magistrali.

Oborina će biti češća i obilnija na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, osobito ujutro i prijepodne, dok će se na krajnjem istoku zemlje zadržati uglavnom suho, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu prijepodne prolazno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji ponegdje do 23, a u Dalmaciji između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Usto što je vjetrovito, vozačima na sjevernom Jadranu otežavaju i skliski kolnici, zbog kiše, koja bi idućih sati lokalno mogla biti obilnija, osobito na širem riječkom području, i u gorskom kotaru.

Lokalno obilnije oborine može biti u noći na nedjelju, i u prvom dijelu nedjelje, i na ostatku obale, kad će i ponovno osvježiti, nakon što bi sutra u dijelovima zemlje temperature mogle biti prave ljetne, iako trenutačno u naše krajeve prodire hladniji zrak, iza frontalnog poremećaja.

Hladnije, toplije, hladnije, nastavlja se nadmetanje ljeta i jeseni.

15.09.2017. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/danas-kise-vikend-topliji-ali-i-vlazniji/107346/