objavljeno 16.09.2008. 22:31:18

Dajmo da diše!

Facebook inicijativa za odmor planete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Omogućimo predah našem planetu! To je moto pod kojim je nedavno na Facebooku pokrenuta inicijativa koja želi okupiti što veći broj ljudi koji će 17. rujna od 21:50 do 22:00h u svojim domovima i na radnim mjestima isključiti što više, a po mogućnosti sve električne uređaje.

Cilj je u tih 10 minuta omogućiti planetu "da diše".

"Samo 10 minuta, da vidimo što će se dogoditi. Upalite svijeću, odahnite u mraku gledajući ju i omogućite isto našem planetu", poručuje poruka odaslana putem popularnog internetskog komunikacijskog alata.

Inivcijativa je zasnovana na činjeničnom stanju pretjerane potrošnje električne energije u cijelom razvijenom svijetu što kao posljedicu ima povećanje izgaranja fosilnih goriva, a time i zagađenje planeta koji se već dugo muči s procesuiranjem nusprodukata nepotrebnog i nadasve pretjeranog konzumerizma. U 10 minuta opće smanjene potrošnje moguće je uštedjeti iznimno veliku količinu novca i resursa.

Upućen je i poziv za širenjem vijesti diljem svijeta putem svih komunikacijskih kanala. Stoga, osjetite se pozvanima da proširite vijest i pridonesete kratkom odahu jedine nam Majke Zemlje. (METRO PORTAL)

16.09.2008. 22:31:18
http://m.metro-portal.hr/dajmo-da-dise/11733/