objavljeno 18.06.2016. 11:15:00
ISPROBAJTE

Čudesni napitak od maslinovog lišća

Maslina se spominje od davnina kao "drvo života", a osim plodova i maslinovog ulja, lišće masline može poslužiti za pripremu fantastično zdravog napitka

Ne zaboravite na lišće, izuzetno je ljekovito
Ne zaboravite na lišće, izuzetno je ljekovito (Shutterstock)

Maslinovo lišće posjeduje antivirusna svojstva i može djelovati bolje od farmaceutskih antibiotika, pokazao je cijeli niz istraživanja.

Napitak od maslinovog lišća koristio se još u starom Egiptu, a osim što jača imunološki sustav i sprječava virusne bolesti (kao što je, primjerice, gripa), olakšava bol u grlu, upalu pluća i sinusitis.

Izuzetno je učinkovit u borbi protiv artritisa, kroničnog umora, prehlade i psorijaze, a učinkovito će podići imunitet kod liječenja karcinoma zbog antimikrobnog djelovanja.

Uz to djeluje i antibakterijski i antigljivično, pa se može koristiti za tretiranja atletskog stopala, klamidije i gljivica na noktima, kao i svih gljivičnih infekcija.

Za kraj, pomaže kod mršavljenja i sprječava osteoporozu, pa nema razloga da ne isprobate ovaj jednostavan recept za stvarno čudesan napitak.

Napitak od maslinovog lišća

Sastojci

2 do 3 dl vode
15-ak osušenih listova masline
med, limunov sok - po želji

Priprema

Suhe listove masline stavite u kipuću vodu i kuhajte desetak minuta. Ugasite plamen i ostavite da se hladi 15 minuta. Ukoliko vam okus ne odgovara dodajte malo meda i soka od limuna.

Primjena

Kako biste potpuno iskoristili sve blagodati čaja od maslinovog lišća, konzumirajte ga redovito nekoliko tjedana.

18.06.2016. 11:15:00
http://m.metro-portal.hr/cudesni-napitak-od-maslinovog-lisca/98693/