objavljeno 04.02.2016. 09:35:00
SAZNAJEMO

Coolpad predstavio Porto S i Torino S smartphone

Coolpad je predstavio i svoj novi logotip, potpuno nove vizuale brenda, te moderan, svjež i funky dizajn brenda koji zajedno izvanredno predstavljaju brend na globalnoj razini

Coolpad Porto S i Torino S
Coolpad Porto S i Torino S (Coolpad)

Coolpad, jedan od deset vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, službeno je najavio svoj ulazak na tržišta zapadne Europe otvaranjem njemačkog i švicarskog tržišta u Münchenu. Coolpad je tako jasno zaokružio planove za Europu jer je u trećem tromjesečju 2015. godine uspješno započela prodaja na tržištima srednje i istočne Europe.

Uskladivši se s visokim i zahtjevnim standardima europskih komunikacijskih i potrošačkih navika, Coolpad je predstavio i svoj novi logotip, potpuno nove vizuale brenda, te moderan, svjež i funky dizajn brenda koji zajedno izvanredno predstavljaju brend na globalnoj razini.

Izuzetno smo dobro upoznati s europskim tržištem jer smo već mnogo godina prisutni u Europi kao ODM proizvođač za velike europske telekomunikacijske operatere. Posljednjih nekoliko godina naša je pozicija u Kini iznimno jaka; prvi smo predstavili dual sim standby opciju i ponudili prvi LTE telefon u Kini, a postigli smo i mnoge druge uspješne projekte koje smo željeli pokazati svijetu. Coolpad proizvodi visoko kvalitetne proizvode i vjerujemo da je inovacija ključ uspjeha. Čvrsto smo uvjereni da naši telefoni vaš život čine boljim zahvaljujući uspomenama i različitim sadržajima koje možete čuvati na njima. Planiramo biti cool i prisutni ovdje još dugo vremena. Coolpad nudi inovativni dizajn, odličnu kvalitetu i prihvatljive cijene", izjavio je Denny Qiu, Coolpadov šef europskog poslovanja.

Christoph Lichtenberg, Coolpadov country manager za Njemačku i Švicarsku, predstavio je dva nova Coolpadova modela Coolpad Porto S i Torino S, koji će se prodavati na svim europskim tržištima. „Uzmemo li u obzir globalno istraživanje iskustva potrošača, izgled pametnog telefona glavni je kriterij kupnje. Prvi dojam je važan! Tek nakon što vas impresionira dizajn telefona detaljnije ćete pogledati proizvod i razmotriti specifikacije kako biste provjerili odgovara li zaista vašim potrebama. Ako vam se ne sviđa kako izgleda, ostalo je nebitno. Iz tog su razloga izgled, dodir i doživljaj uređaja apsolutno presudni za svakog potrošača. Upravo zbog toga radimo na tome kako bi Coolpad bio cool na prvi dodir! Obećavamo vam kako ćemo u segment jeftinih i srednje skupih telefona uvesti najekskluzivnije značajke kao što su procesor Qualcomm, LTE ili senzor za prepoznavanje otiska prsta. Coolpad će na njemačkom i švicarskom tržištu započeti s prodajom od sljedećeg mjeseca, a Coolpad Modena, Porto S i Torino S bit će dostupni kod naših partnera."

Porto S nudi jasnu HD rezoluciju ekrana od pet inča (1280x720), s 294 piksela po inču. Rješenje MiravisionTM korisnicima omogućava da poboljšaju kvalitetu prikaza ekrana i prilagode je kako im odgovara. Super brzo preuzimanje sadržaja moguće je uz potporu 4G LTE, a uređaj ima i opciju Dual Sim te ga je moguće koristiti s dvije različite SIM kartice ili jednom SIM i jednom MicroSD karticom.

Iako je to i dalje samo pametni telefon, s lakoćom možete gledati svoje omiljene TV serije ili uspostaviti video poziv bez ikakvih smetnji jer Porto S koristi LTE tehnologiju kako bi omogućio glasovne pozive visoke rezolucije.

Pametni telefon Porto S odlikuje debljina od tek 7,6mm pa je jedan od najtanjih uređaja u svojoj cjenovnoj kategoriji. No ne dajte da vas izgleda zavara jer ispod jednostavne vanjštine krije se moćan četverojezgreni procesor MediatekTM. Porto S dolazi i s kamerom od 8 MP i LED bljeskalicom, a može vrlo lako snimiti i full HD video zapis od 1080 p, koji se može prikazati izravno na smart TV-u. Na prednjoj strani telefona nalazi se kamera od 2 MP.

Porto S dolazi s novim sustavom AndroidTM 5.1 Lollipop, koji je redizajniran kako bi bio brži i učinkovitiji te manje opterećivao bateriju. Zahvaljujući snažnoj bateriji od 2000 mAh, možete razgovarati i do 8 sati, a u standby stanju na 3G mreži telefon može izdržati i do 6 ¼ dana, pa i duže ako je uključena opcija Battery Saver Mode. Interna memorija uređaja Porto S iznosi 1+8 GB, a ako vam to nije dovoljno, moguće je ubaciti i MicroSD karticu od 64 GB. Veličina telefona iznosi 143 x 72 x 7,6mm, a težina tek 125 grama. Porto S dolazi u bijeloj i tamnosivoj boji, a preporučena maloprodajna cijena je tisuću kuna.

Što se tiče pametnog telefona Torino S, Coolpadovi su dizajneri bili nadahnuti prirodom kada su stvarali taj jedinstveni, zakrivljeni i mekani uređaj. Kada se položi na stražnju stranu, sliči bijelim riječnim kamenčićima koji sjaje na suncu. Sličan koncept korišten je i za prednji ekran, gdje je korišteno 2,5 D zakrivljeno staklo koje telefonu daje kontinuiran i kompaktan izgled.

Torino S je prekrasan stakleni telefon s 4,7-inčnim ekranom HD rezolucije (1280 x 720), s 312,5 piksela po inču i čitačem otisaka prstiju straga. Riječ je o LTE uređaju s opcijom Dual SIM te memorijom od 2 GB RAM + 16 GB ROM koja se može nadograditi s MicroSD karticom. Pokreće ga procesor Qualcomm Snapdragon 410 i Quad Core od 1.2 GHz. Uređajem se vrlo lako može upravljati jednom rukom, a korisnik može namjestiti čitač otisaka na čak pet različitih prstiju za različite zadatke: otključavanje telefona, pokretanje aplikacije, selfieje, snimanje razgovora i sigurno plaćanje. Čitač otisaka je toliko brz da mu je potrebno samo pola sekunde da otključa i 0,24 sekunde da snimi fotografiju. Senzor se može pohvaliti s točnošću od 99,9 %, čak i kada su prsti mokri, a njegov je premaz testiran na 10 milijuna dodira pa otisci mogu biti skenirani iz svih smjerova.

Pametni telefon debljine 7,9 mm ima i infracrveni daljinski upravljač te OTG. Može se pohvaliti i stražnjom kamerom od 8 MP i prednjom kamerom od 5 MP. Torino S dolazi s novim sustavom AndroidTM 5.1 Lollipop i korisničkim sučeljem COOL UI 8.0. Životni vijek baterije iznosi 1800 mAh. Dimenzije telefona su 139 x 67,8 x 7,9 mm. Taj će Coolpadov model biti dostupan u bijeloj boji te boji šampanjca, s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1.500 kuna. Predstavljeni uređaji na tržištu će biti dostupni tijekom prvog i drugog tromjesečja.

04.02.2016. 09:35:00
http://m.metro-portal.hr/coolpad-predstavio-porto-s-i-torino-s-smartphone/96335/