objavljeno 20.08.2013. 17:01:00
FILMSKA KRITIKA

Clear History - prva kritika

Novi film tvorca „Seinfelda“, pazite da se ne ugušite od smijeha, kažu Nemilosrdni gadovi

Larry David napravio je urnebesan film
Larry David napravio je urnebesan film (Arhiva)

Po svršetku zadnje epizode kultne humorističke TV serije „Bez oduševljenja, molim" („Curb Your Enthusiasm"), Larry David napravio je za HBO cjelovečernji film „Clear History" u kojem igra glavnu ulogu, a uz njega je respektabilna glumačka ekipa u kojoj su još Eva Mendes, Jon Hamm, Kate Hudson i Michael Keaton.

Larry tumači Nathana Flomma, u pustinjačku kosurdu i bradurinu zaraslog marketinškog gurua u maloj kalifornijskoj start-up kompaniji koja razvija električni automobil. Nakon neke banalne, ali tipično larrydavidovske svađe s direktorom Willom Haneyem (Hamm), Flomm napušta kompaniju i prodaje Haneyu svoj udio od 10%.

Deset godina kasnije, Howarda (kako se zove taj smiješni autić) vozi pola Amerike, Haney je milijarder i vizionar Jobsova ranga, a Flomm ruglo i medijski simbol najvećeg luzera Amerike. Mi ga pak nalazimo na drugom kraju kontinenta, na idiličnom Martha's Vineyardu, kennedyevskom otoku na Istočnoj obali, bez kose i brade i pod novim imenom, Rolly DaVore.

Tamo je, čini se našao svoj mir - ima nekakav poslić i ekipu, a najveću neurozu izaziva otkriće da je njegova bivša cura Wendy (Ryan) prije 20-ak godina, nakon koncerta popušila čak četvorici članova banda Chicago.

Ukratko riječ je o dosta tipično larrydavidovskom djelcu o svemu i ničemu uz koji se lako ugušite od smijeha. Cijelu recenziju filma „Clear History" možete pročitati OVDJE.

 

http://nemilosrdnigadovi.com/clear-history-recenzija/ ‎

 

20.08.2013. 17:01:00
http://m.metro-portal.hr/clear-history-prva-kritika/79968/