objavljeno 11.02.2008. 00:35:28

City pokvario Unitedov jubilej

Manchester City pobijedio u gradskom derbiju na 50. obljetnicu smrti ‘Busbyjevih beba’

Carlos Tevez nije imao previše prilika matirati Harta, odličnog vratara Manchester Cityja
Carlos Tevez nije imao previše prilika matirati Harta, odličnog vratara Manchester Cityja (REUTERS)

Na Old Traffordu sve je bilo u znaku 50. obljetnice pogibije ‘Busbyjevih beba’.  Gledatelji su minutom šutnje odali počast poginuloj velikoj generaciji (čak i Cityjevi fanovi), a igrači Manchester Uniteda istrčali su u starim dresovima bez imena sponzora. Za upotpunjavanje jubileja trebalo je odraditi samo formalnost - pobijediti gradski rival City.

Zaostatak za Arsenalom

Međutim, s takvim planom nije se slagao Sven Goran Eriksson. Menadžer Cityja šokirao je svog kolegu Fergusona i pobjedom od 2-1 udaljio Manchester United od vrha ljetvice. ‘Vragovi’ sada za Arsenalom zaostaju dva boda s tim da bi se ta razlika danas mogla povećati i na pet s obzirom da ‘topnike’ čeka relativno laka utakmica s Blackburnom na Emirates stadionu...

Remi Chelseaja i Liverpoola- Chelsea nije uspio iskoristiti kiks Manchester Uniteda i približiti mu se na jedan bod. ‘Bluesi’ su na Stamford Bridgeu odigrali s Liverpoolom samo 0-0.
- Arsenal danas igra protiv Blackburna i s eventualnom bi pobjedom otišli na pet bodova prednosti.
- Kiksali smo, ali nije sve izgubljeno. Sljedećeg vikenda protiv Arsenala trebamo pokazati da je ovaj poraz bio samo slučajnost - rekao je pomoćni trener Uniteda Carlos Queiroz.

Gol Benjanija u debiju

U svakom slučaju, navijači Manchester Cityja će vječno pamtiti jučerašnju utakmicu. Ne samo što je Erikssonova momčad prekinula seriju Uniteda od 12 domaćih pobjeda zaredom, već je to bila prva Cityjeva pobjeda u povijesti...

Početak utakmice dao je naslutiti da će ‘vragovi’ imati problema. Istina, domaći su dominirali, ali nije to bio pritisak s kojim bi braniči Cityja (Ćorluka nije igra zbog žutih kartona) imali probleme. City je poveo u 25. minuti nakon krasnog dodavanja Petrova, kada je udarce Irelanda i Vassella Van der Sar obranio, ali na treći pokušaj (Vassell) nije imao rješenje. U završnici poluvremena City je došao i do drugog pogotka nakon što je asistenciju igrača utakmice Petrova, Benjani pretvorio u pogodak.
U drugom dijelu United je do gola došao tek u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Carrick. 

Piše: METRO
11.02.2008. 00:35:28
http://m.metro-portal.hr/city-pokvario-unitedov-jubilej/2722/