objavljeno 18.11.2009. 22:09:53
kvalifikacije za SP

Ćirini Zmajevi ostaju doma, Slovenci idu u Južnu Afriku

Bosna je u Zenici izgubila 1-0 od Portugala, a Slovenija pobijedila Rusiju istim rezultatom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dado Ruvižć/CROPIX)

Težak teren u Zenici od početka utakmice ne ide na ruku niti jednoj momčadi, no organizirana obrana Portugala koja je u zadnjih sedam utakmica dobila samo dva gola ne popušta. Ćirini Zmajevi cijelo su prvo poluvrijeme jalovo napadali i imali prividnu premoć na terenu, no bez i jedne izgledne prilike za gol.

Puno grešaka s obje strane diktiralo je tempo utakmice, prilično rastrgan ali i korektan, bez previše prekršaja unatoč kartonima koje je podijelio sudac. Džeko i Ibišević potpuno su odsječeni od ostatka momčadi, jer Salihović, Ibričić i Pjanić nisu uspjeli ostvariti makar ravnotežu na sredini terena.

Nakon desetak minuta drugog poluvremena pogriješio je Pandža i propustio udarac Meirelesa, i Portugal je vrlo blizu plasmanu na Svjetsko prvenstvo, jer bi BiH morala zabiti tri gola da ode dalje.

Slovenija je golom Dediča u 44. minuti povela protiv Rusije, a isti je rezultat ostao i do kraja utakmice. Zahvaljujući golu u gostima pred tjedan dana, Slovenija se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

18.11.2009. 22:09:53
http://m.metro-portal.hr/cirini-zmajevi-ostaju-doma-slovenci-idu-u-juznu-afriku/26767/