objavljeno 19.12.2011. 13:23:04
SPEKTAKL

Cijeli svijet je pozornica u Vidri

Zadnja ovogodišnja predstava na novoj sceni, u Vidri, uz nastup trostruko nagrađenih Atomic Dance Factory

Atomic Dance Factory

Plesno - iluzionistički show „Cijeli svijet je pozornica" koji je do sada oduševio nekoliko tisuća gledatelja, sutra će posljednji put ove godine očarati publiku i to u kazalištu Vidra,  neposredno nakon još jednog velikog svjetskog priznanja; Atomic Dance Factory ovog su vikenda osvojili  čak tri nagrade na Svjetskom kupu u street plesovima!

Velika Gorica je ovog vikenda bila domaćin Europskom prvenstvu u street showu i hip-hop battleovima te Svjetskom kupu u street plesovima. Natjecanju je prisustvovalo oko 1000 sudionika zbog čega je uspjeh naše poznate plesne skupine još „slađi" - Atomic Dance Factory odnio je nagrade u tri različite discipline - hip-hop formacija, hip-hop mala grupa i hip-hop solo battle. Natjecanje se održalo po pravilima International Dance Organization (IDO). IDO je međunarodna plesna organizacija osnovana 18. rujna 1981. i jedina ima pravo dodijeliti službenu titulu europskih i svjetskih prvaka za sve plesove koji nisu dio udruge profesionalnih plesača

Nakon uspješno lansirane predstave „Cijeli svijet je pozornica", koja je novi primjer family entertainmenta na našim prostorima te koja je Luki Vidoviću i Atomic Dance Factoryu unijela novu dimenziju u kreativni rad, za Sašu Krnetića, umjetničkog voditelja plesne skupine  te sve plesače - tri nagrade na Svjetskom kupu prava su kruna za njihov predani rad.

Kako to rade Luka Vidović i naši plesni prvaci mogli ste vidjeti i sinoć u superfinalu Supertalenta, a uživo ih posljednji put ove godine možete pogledati u kazalištu Vidra, sutra u 19.30h. Ulaznice su u prodaji putem Eventima i na blagajni kazališta Vidra. Sjedala su numerirana, a Luka Vidović i Atomic Dance Factory još jednom su priredili ugodno iznenađenje povodom predstojećih blagdana - ulaznice za predstavu  iznose 50 kn, a ne 60 kn kao što je to bilo u Tvornici kulture.

Podsjetimo, bilo je potrebno 3000 sati za izradu kostima, 2000 sati za uvježbavanje koreografija, 750 dana da ideja bude provedena u djelo, 10 plesača, 1 iluzionist, 15 specijalnih iluzionističkih rekvizita te mnogo odricanja kako bi vam izvođači predstave upriličili show o kakvom su sanjali.

19.12.2011. 13:23:04
http://m.metro-portal.hr/cijeli-svijet-je-pozornica-u-vidri/66520/