objavljeno 20.01.2008. 23:52:00

Churchillov praunuk osuđen na tri godine zatvora

Praunuk nekadašnjeg britanskog premijera Winstona Churchilla osuđen je u četvrtak u Australiji na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u multimilijunskoj trgovini narkoticima. 

Tajna policijska operacija

Nicholas Jake Barton (34) priznao je krivnju u studenome. Uhićen je u lipnju 2006. godine u svom stanu u Sydneyju, nakon tromjesečne tajne policijske operacije.
Policija je prilikom racije pronašla oko 250.000 tableta ecstasya, 12 kilograma MDMA, praha iz kojeg se dobiva droga i ostalu opremu za proizvodnju narkotika. No, okružni sudac Colin Charteris utvrdio je da je Barton imao samo sporednu ulogu u lancu opskrbe ecstasyjem pronađenim u stanu koji je unajmio.SPOREDNA ULOGA
Okružni sudac Colin Charteris utvrdio je da je Nicholas Jake Barton imao samo sporednu ulogu u lancu opskrbe ecstasyjem pronađenim u stanu koji je unajmio.

Studij morske biologije

- Činjenica da je optuženi potomak heroja 20. stoljeća neće utjecati na kaznu koju moram odrediti - rekao je Charteris dosuđujući Churchillovu pra-unuku tri godine zatvora.
Barton se doselio u Australiju sa 18 godina i ondje upisao studij morske biologije, a honorarno je radio u filmskoj industriji. 

Piše: hina
20.01.2008. 23:52:00
http://m.metro-portal.hr/churchillov-praunuk-osudjen-na-tri-godine-zatvora/1090/