objavljeno 20.05.2012. 00:14:32
ČUDO

Chelsea prvak Europe

Klub koji je pred tri mjeseca bio u totalnom rasulu pokazao srce i osvojio Ligu prvaka prvi puta u povijesti

Svaka čast Bluesima
Svaka čast Bluesima (Arhiva)

Chelsea je prvak Europe, zasluženo, po prvi puta u povijesti. Nakon sezone koja je počela hvalospjevima novom treneru Villas-Boasu, zacrnila se do Božića i kulminirala lošim proljetnim izdanjima kada je Mali Mou dobio zlatni padobran i cipelu, nitko nije previše očekivao u finalu.

Na terenu nije bilo kapetana Terryja, detonatora pobjeda Ramiresa i još jednog ključnog obrambenog igrača Ivanovića, no bila su tri senatora koja su riješila stvar: hobotnica Czech, radilica Lampard i ubojica Drogba.

Sva trojica odigrala su na razini koju je teško dostići, svih 120 minuta vodili su Bluese inatom i odlučnošću da u ovom finalu ne izgube.

Prilike Bayerna teško je izbrojati, uz jedanaesterac u prvom produžetku koji je Robben traljavo izveo i dao Czechu sigurnost pred finalno raspucavanje, mrtve šanse Gomeza i van Buytena, kojem je Olić servirao loptu na tanjuru pet metara pred praznim golom bilo ih je još, no lopta je u mrežu Chelsea ušla samo jednom u regularnom dijelu, odličnim udarcem glavom Muellera. 

I to je to. Desetljeće Romana Abramoviča na čelu Chelsea završilo je osvajanjem Lige prvaka s pomoćnim trenerom Robertom di Matteom na klupi, i navodno isluženim igračima na terenu. Kako će Chelsea izgledati na jesen, ne zna nitko, ali da je Drogba nevjerojatan igrač koji apsolutno nikada ne potpisuje predaju i može igrati apsolutno svako mjesto u momčadi, to je sad jasno i slijepcima ...

20.05.2012. 00:14:32
http://m.metro-portal.hr/chelsea-prvak-europe/71168/