objavljeno 06.11.2012. 21:45:00
WTF?!

Chanel No. 5 pred zabranom u EU?

Kako je jedan sastojak popularnog parfema došao na listu tvari štetnih za ljude, prodaja Chanela No. 5 mogla bi biti zabranjena u EU

Koga će reklamirati Brad Pitt
Koga će reklamirati Brad Pitt (Arhiva)

Kruti propisi Europske unije mogli bi dokrajčiti više od 90 godina tradicije najpoznatijeg i najpopularnijeg svjetskog parfema, Chanel No 5 i niza drugih jer su znanstvenici ustanovili da neki od sastojaka mogu izazvati alergijske reakcije kod ljudi.

Chanel No 5 ima u sebi tragove mahovine koja je nedavno završila na listi tvari koje se smatraju štetnim po zdravlje ljudi.

Na listi proizvoda nalaze se još i Miss Dior, Angel by Thierry Mugler i Guerlain's Shalimar, a svima prijeti zabrana prodaje.

Iako svi proizvođači tvrde da još nisu dobili niti jednu pritužbu da je netko imao zdravstvenih problema, to im neće pomoći, pa su iz Chanela priopćili da je to kraj njihovog legendarnog parfema jer je taj sastojak nužan za poznati miris.

Europska unija za sada nema u planu zabranu prodaje parfema zbog navedenih razloga, pa ćemo još neko vrijeme moći uživati u njegovom opojnom mirisu, no do kada, ne zna se.

06.11.2012. 21:45:00
http://m.metro-portal.hr/chanel-no-5-pred-zabranom-u-eu/74719/