objavljeno 14.05.2010. 12:33:00
SNAGA VJETRA

Cest is d' Best u Zagreb donosi vjetrenjače!

Gradski trgovi dobit će festivalske vjetrenjače, prva na Trgaču na satu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CIDB)

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best ove će godine „okupirati" širi centar Zagreba na četiri dana, točnije od 3. do 6. lipnja. Festival svake godine na trgove i ulice grada donosi vrlo atraktivne cirkuske predstave, odlične koncerte, kreativne likovne i druge instalacije te mnogo kvalitetne zabave i interakcije između brojnih izvođača i posjetitelja svih generacija.

Ove godine zahvaljujući festivalu Zagreb će dobiti nekoliko pravih vjetrenjača, a prvu među njima organizacija festivala instalirat će na satu na Trgu bana J. Jelačića!

Ova nezaobilazna i interesantna instalacija simbolizira pozitivnu i obnovljivu energiju Cest is d' Besta koja se stvara i izmjenjuje tijekom festivalskih dana među svim sudionicima. Ujedno ovo će biti prva ovogodišnja instalacija u sklopu festivala, koja se postavlja s ciljem da na kreativan način najavi Cest is d' Best i simbolično mu daje snagu tijekom festivalskih dana.

S obzirom da je festival oduvijek kreirao program u skladu s aktualnom cirkuskom, glazbenom, likovnom i urbanom scenom europskih i svjetskih metropola te se razvijao u skladu s globalnim trendovima i potrebama, „Festivalske vjetrenjače" ostat će instalirane sve do 15. lipnja kada se u Europi obilježava Europski dan vjetra. Grad Zagreb će stoga na ovaj simboličan način biti među onim gradovima u Europi koji će obilježiti navedeni dan i javnost podsjetiti na vjetroelektrane kao izvore obnovljive energije.

Ove godine u sklopu festivala građane očekuje 30-tak cirkuskih performera, 10-tak koncerata, 10-tak instalacija, 3 utrke, plesnjaci, radionice i općenito puno dobre zabave i smijeha.

Više informacija o festivalu može se pronaći na www.cestisdbest.com.

14.05.2010. 12:33:00
http://m.metro-portal.hr/cest-is-d-best-u-zagreb-donosi-vjetrenjace/40009/