objavljeno 14.02.2008. 03:22:22

Čekanje ljubavne iskre

Šest romantičnih parova s televizije koji su nas dovodili do očaja

Pravi televizijski hit mora imati i romantični par koji nikako da se spoji i koji će gledatelje navesti da očajnički navijaju za jedan znakoviti pogled, dodir, poljubac ili nešto više. Metro je krenuo u potragu za parovima koji su stvarali takvu televizijsku povijest, a čiji se uspjeh nastavio na YouTubeu, čak i nakon što su napustili naše TV ekrane.

1. Maddie i David, ‘Slučajni partneri’ (1985-1989)
Krajem osamdesetih među gledateljima je omiljena bila serija o siromašnoj bogatašici i zafrkantu šarmantnog osmijeha koji postaju partneri u detektivskoj agenciji. Dobri dijalozi, jurnjava automobilima i puno seksualne napetosti. Ovaj spoj je rezultirao s puno više prepirki nego poljubaca, ali nakon dvije duge godine očekivanja konačno se i to dogodilo. David i Maddie završili su u krevetu. ‘Big Bangu’ kako su tada nazvali taj trenutak svjedočilo je 60 milijuna gledatelja.
David i Maddie stvarali su televizijsku povijest. Nakon te scene, gledanost je pala i scenaristi su naučili lekciju: najbolje je ostaviti gledatelje da čekaju. Devetnaest godina nakon zadnje epizode, David i Maddie i dalje imaju cijelu vojsku obožavatelja. YouTube nudi najzanimljivije trenutke i legendarne dijaloge iz svih epizoda.
YouTube rezultat:
364 linka

2. Buffy i Spike, ‘Buffy, ubojica vampira’ (1997-2003)
Tko kaže da vampiri i kolci koji vire iz grudnog koša nisu romantični?
Buffy i Angel prvi su krenuli s romansom u seriji, ali njihova veza nije bila dovoljno začinjena. I u ključnom trenutku glavna junakinja okrenula se lošim dečkima. Kada su Buffy i zli plavokosi Spike postali par, rezultat je bio Spuffy. Internet je puno čuo o tome, pa kada upišete tu riječ u Google dobit ćete 227.000 rezultata. Na YouTubeu se također može naći na tisuće videosnimaka vrućih trenutaka ovog romantičnog para. Oni su možda i najvatreniji i najsenzualniji televizijski par u novije vrijeme.
YouTube rezultat:
4300 linkova

3. Scully i Mulder, ‘Dosjei X’ (1993-2002)
Tijekom devedesetih, Dana Scully i Fox Mulder bili su najpopularniji par na televiziji. Ona je bila znanstvenica opsjednuta racionalnim objašnjenjima, a on je bio tajanstveni agent FBI-ja koji je na svakom koraku vidio nadnaravne pojave. Njih dvoje su se neprestano raspravljali, ali među njima je također postojala i posebna kemija. U ovom slučaju gledateljima je dodijalo čekanje. Između svađe, istraga i izvanzemaljce, bilo je par poslastica, uspona i padova i fanovi su počeli mrziti pčelu koja je ubola Scully u filmu, baš kad je trebao pasti poljubac. Na YouTubeu još imaju uspjeha, a kultni status očituje se u glazbenim spotovima i dugoj listi nezaboravnih trenutaka.
YouTube rezultat:
2300 linkova

4. Mac i Harm, ‘JAG’ (1995-2005)
Ovom paru vojnih odvjetnika trebalo je devet godina da se spoji. Bilo je to devet godina sudskih drama, velikih nevolja i romantičnih sastanaka u snovima. I Mac i Harm su u međuvremenu imali svoje ljubavne veze. Gledatelji su postajali sve očajniji i nestrpljiviji s jednom od najdugovječnijih serija u povijesti televizije. Čekanje je bilo toliko dugo da se čak i u zadnjoj epizodi gledatelje držalo u očekivanju do zadnjeg trenutka prije odjavne špice kada su Mac i Harm konačno izjavili ljubav jedno drugome.
YouTube rezultat:
782 linkova

5. Kate i Sawyer, ‘Lost’ (2004-)
Ova priča još nije završena. Serija o preživjelima iz avionske nesreće koji se nađu na tajanstvenom otoku, pružila je velikodušnu dozu ljubavnih afera. Kate i Sawyer su jedan od najpopularnijih parova na YouTubeu, a čak im se pridružuje Jack za ljubavni trokut. Romansa se nazire od samog početka i njihov odnos prolazi kroz uobičajene nedaće. A realizacija ljubavi dođe u trećoj sezoni, premda kraj još uopće nije blizu.
YouTube rezultat:
7010 linkova

6. Ross i Rachel, ‘Prijatelji’ (1994-2004)
Prošlo je skoro petnaest godina, a ‘Prijatelji’ su i dalje međunarodna referenca za humorističnu seriju. Uz brojne komične situacije ipak se našlo više nego dovoljno vremena i za brojne ljubavne parove. Među njima je najvažnija romansa između Rachel i Rossa koji su se ljubili i svađali deset godina. Skoro bi se pomirili, ali bi onda upoznali druge ljude i mučili gledatelje epizodu za epizodom. Jednoga dana ipak su riješili svoje probleme a na YouTubeu taj trenutak se i danas slavi brojnim videosnimkama i pjesmama.
YouTube rezultat:
2050 linkova
(Cláudia Nunes, Metro Portugal) 

14.02.2008. 03:22:22
http://m.metro-portal.hr/cekanje-ljubavne-iskre/2992/