objavljeno 19.04.2017. 18:01:00
STVARNO?

Čarobni sastojak za uklanjanje celulita

Vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, nova je ideja da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka

Kako se riješiti celulita
Kako se riješiti celulita (Shutterstock)

Celulit je problem koji mnoge žene dovodi do ludila, a razloga za njegov nastanak ima prilično - od genetika i hormona preko neravnoteže masti u tijelu do nezdrave prehrane.

Vjerojatno ste ga se probali riješiti pilingom šećera i kave, suhim četkanjem, detoksikacijom, ali nutricionistica Marilyn Glenville vjeruje da ga se možete riješiti unosom samo jednog jednostavnog sastojka - lecitina.

Lecitin je najbolji izvor kolina, važnog u pospješivanju pamćenja i dobra je 'hrana' za mozak.  Uz to, pomaže regeneraciji stanica tkiva i sprječava da se masti odlažu na površini kože.

"Hrana bogata lecitinom su jaja, jabuke, kikiriki, kupus, cvjetača, brokula, špinat... Možete ga uizimati i kao dodatak prehrani, u obliku granula. Može se uzimati dulje vrijeme i, osim što povoljno djeluje na kožu, može pomoći i u kontroli kolesterola", rekla je Glenville za Daily Express.

Ukazala je i na važnost unosa esencijalnih masnih kiselina, koje poboljšavaju hidrataciju tkiva i smanjuju pojavu celulita. Obično se nalaze u sjemenkama lana, oraha, masnoj ribi.

No, nemojte očekivati da će celulit samo nestati. Ne postoji čarobni štapić. Uz prehrambena ograničenja, jedan od najboljih načina za borbu jest vježbanje. 

Pazite i na svoj unos alkoholnih pića, a ako još niste prestali pušiti sad je vrijeme. Pušenje stvara slobodne radikale koji mogu uzrokovati oštećenje kože.

19.04.2017. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/carobni-sastojak-za-uklanjanje-celulita/104424/