objavljeno 15.04.2016. 17:03:00
WOW!

Cameron najavio četiri nastavka Avatara

James Cameron najavio je da će njegova filmska uspješnica "Avatar" dobiti četiri nastavka, a ne tri kako je prethodno najavljeno, prenosi časopis Rolling Stone

Avatar će imati četiri nastavka
Avatar će imati četiri nastavka (Arhiva)

James Cameron najavio je da će Avatar imati čak četiri nastavka, što je definitivno dobra vijest, no loša je da je premijera "Avatara 2" planirana oko Božića 2018., a iduća tri za 2020., 2022. i 2023.

"Odlučili smo krenuti u zaista ogroman filmski proces", rekao je Cameron gostujući na filmskoj konfereniciji "CinemaCon". Kao razloge za još jedan dodatni nastavak naveo je to da osjeća da tri filma ne bi bila dovoljna za dovršetak priče.

Ustvrdio je i da svaki pojedini nastavak može funkcionirati kao zaseban film, ali i da su istodobno međusobno povezani i funkcioniraju kao saga.

"Posljednjih nekoliko godina radio sam s ekipom od četiri najbolja scenarista kako bismo stvorili daljnji svijet Avatara - likove, stvorenja, okoliš i nove kulture", rekao je Cameron, ocijenivši da su stvari koje su razvijene što se tiče umjetničke forme već daleko odmakle od prvog filma". "Bit će to prava epska saga", ustvrdio je.

Avatar je prethodno držao rekord s najvećim prihodima u povijesti SAD-a, zaradivši tijekom cijelog prikazivanja 760,5 milijuna dolara, no sedmi dio galaktičke epopeje Ratova zvijezda "Sila se budi" oduzeo mu je rekord gledanosti zaradivši u samo tri tjedna prikazivanja 758,2 milijuna dolara

15.04.2016. 17:03:00
http://m.metro-portal.hr/cameron-najavio-cetiri-nastavka-avatara/97579/