objavljeno 22.12.2011. 13:20:20
NAKON JOŠ JEDNE PROMETNE

Čačić: Od sutra ću ipak koristiti službene vozače

Budući potpredsjednik Vlade rekao je kako će od sutra ipak svakodnevno koristiti službene vozače, umjesto da sam sjeda za volan

Fotografija vijesti

Nakon što je sinoć opet skrivio manju prometnu nesreću u Zagrebu, Radmir Čačić najavio je kako će se ubuduće ipak koristiti uslugama službenih vozača, prenosi Hina.

Novinare je, tijekom domjenka u povodu konstituiranja Sabora, zanimalo Čačićevo tumačenje sinoćnje prometne nezgoda na uglu Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića, u svjetlu okolnosti da je i u rujnu imao lakšu prometnu nesreću u Zagrebu, a u Mađarskoj je prije dvije godine izazvao sudar u kojemu su poginule dvije osobe, zbog čega mu se i sudi u susjednoj zemlji.

Čačić je novinare pozvao da pogledaju razmjere štete na njegovom automobilu pred Saborom, naglasivši da je bila riječ o manjoj nezgodi, posljedica koje su bile ogrebane tablice o automobil koji je stao u prometu.

"Moja je pozicija takva da moram obavijestiti javnost, a ono što je dobro u cijeloj ovoj priči, jer sad smo u jednoj izuzetno stresnoj poziciji svi, ne samo ja, naročito ovih zadnjih dana i mjeseci, da vjerojatno od sutra neću imati samo jednog vozača kojega ću morati maltretirati od sedam ujutro do deset, jedanaest navečer i subotom i nedjeljom, nego nekoliko", kazao je.

Novinari su Čačića pitali i treba li se nova vlada uključiti u događaje oko moguće Agrokorove kupnje slovenskog Mercatora.

"Hrvatska vlada sasvim sigurno mora uvijek i snažno podržati poštivanje svih tržišnih regula, asocijacija u kojima se već nalazi i asocijacija u kojoj ćemo tek formalno ući. To očekujemo i od drugih zemalja i iza toga stojimo", odgovorio je Čačić.

Dodao je kako se u 'slučaju Mercator' radi i o jakom interesu najveće hrvatske privatne kompanije, a time je i u interesu hrvatske države i građana.

"Dobro je i naš je stav da taj interes je istovremeno i interes slovenskog gospodarstva. Svi nesporazumi koji se ovoga trenutka događaju su, pretpostavljam, posljedica manje gospodarskih faktora, a više nekog političkog trenutka u kojem se Slovenija nalazi", ocijenio je.

Čačić vjeruje da će na kraju ekonomska logika nadvladati te "političke šumove u komunikacijskom kanalu", na zadovoljstvo hrvatske i slovenske države i građana.

22.12.2011. 13:20:20
http://m.metro-portal.hr/cacic-od-sutra-cu-ipak-koristiti-sluzbene-vozace/66612/