objavljeno 01.02.2009. 10:07:01

Bura ometa promet na Jadranskoj magistrali

Zbog bure zabranjen promet na D 8 od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za vozila I. skupine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Zbog bure je zabranjeno prometovanje dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), izvijestio je HAK jutros u pet sati.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, no nema posebnih ograničenja. Mokri su, ili samo vlažni, te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, na cestama u Gorskom kotaru i sjevernoj Hrvatskoj mjestimice ima razmočenog snijega, izvijestio je jutros u 9 sati Hrvatski auto-klub.

HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Lici:

D 42 Saborsko-Selište i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac (otvorena samo za osobna vozila); te u Gorskom kotaru: D 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-G.Jelenje, ŽC Platak-D 3, ŽC Crni Lug-D 3, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Zimski uvjeti vrijede i na državnim, županijskim i lokalnim cestama na području općina Matulji, Klana, Viškova, Opatije i grada Kastva. (hina/metro-portal)

01.02.2009. 10:07:01
http://m.metro-portal.hr/bura-ometa-promet-na-jadranskoj-magistrali/14533/