objavljeno 17.10.2017. 13:30:00
PRIJENOSI

Bundesligaški vikend na Eurosportu 2

Vikend donosi više akcije, a jedna od najzanimljivijih utakmica subote je definitivno ogled Nike Kovača i Petera Bosza odnosno duel Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

Vrući vikend Bundeslige
Vrući vikend Bundeslige (Eurosport)

Pauza zbog kvalifikacijskih susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine je iza nas. Za jedne uspješna, za druge razočaravajuća, dok za neke nada još tinja. Njemačka spada u one prve i nakon što su uspješno apsolvirali kvalifikacije Nijemci se sad mogu fokusirati na nacionalno prvenstvo. Bundesligaški travnjaci su opet u pogonu, a prijenos možete pratiti na Eurosportu 2 i putem Eurosport Playera.

Deveto kolo otvaraju Schalke i Mainz utakmicom koja je na rasporedu u petak u 20:30 na Veltins areni u Gelsenkirchenu. Prije pauze Schalke je uspio prekinuti niz od tri utakmice bez pobjede svladavši Herthu u glavnome gradu s 2:0 dok je njihov rival slavio protiv HSV-a s 3:2. Povijest je na strani rudara s obzirom da ih Mainz u gostima nije svladao od 2011. godine, ali možda je vrijeme da se nesretni niz prekine.

Vikend donosi više akcije, a jedna od najzanimljivijih utakmica subote je definitivno ogled Nike Kovača i Petera Bosza odnosno duel Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund. Gostima je pauza došla kao melem na ranu jer su u prošlom kolu poraženi u derbiju na svom terenu od RB Leipziga 3:2, dok je Kovačev i Rebićev Eintracht u dobrom naletu s dvije vezane pobjede. Nakon susreta u 15:30 bundesligaško popodne nastavljamo s jednim od najdugovječnijih derbija Bundeslige, iako u zadnjim godinama ne toliko neizvjesnim, ali derbi je uvijek poseban susret. HSV ugošćuje Bayern. Domaćin je u formi za zaborav, sa šest utakmica bez pobjede. Ako se prisjetimo općenito duela s Bavarcima i prošlogodišnjih 8:0, domaćinu se ne piše dobro, bez obzira na Bayernovu utakmicu u Ligi prvaka protiv Celtica.

U nedjelju nas očekuje pravo nogometno popodne s tri utakmice, a prva je na rasporedu već u 13:30. Tko rano rani dvije sreće grabi, a hoće li to biti Köln ili Werder, to ćemo tek saznati. Koeln je kao i Bayern u akciji tijekom tjedna s gostovanjem kod BATE Borisov u sklopu Lige prvaka i hitno im treba iskra koja će zapaliti sezonu jer se nalaze na posljednjem mjestu Bundeslige, bez pobjede.

U boljoj situaciji nije niti Werder koji je korak iznad, na pretposljednjem mjestu. Pobjeda je imperativ za oba sastava. U 15:30 slijedi susret još dva sastava koja traže svoju formu:  Freiburg - Herta. Sa samo jednom ostvarenom pobjedom domaćin mora ići na pobjedu, dok klub iz glavnog grada ima prostora za kalkulacije, pogotovo što u tjednu igraju utakmicu Europa lige sa ukrajinskom Zoryom.

Deveto kolo završava susretom Wolfsburga i Hoffenheima. Klub iz „Vučjeg grada" je objeručke dočekao pauzu, jer im je predah donio priliku da konsolidiraju redove nakon 4 uzastopna remija, odnosno čak šest utakmica bez pobjede. Naravno nešto će se tu pitati i možda budućeg trenera Bayerna iz Münchena. Julian Nagelsmann, iako je najmlađi trener lige, već ima dovoljno iskustva i znanja (talent nije bio upitan) da zagorča život i puno kvalitetnijim momčadima. Osim toga, Hoffenheim čeka i utakmica Europa lige protiv Istanbul Basaksehira.

Bundesligu pratite na Eurosportu 2, a sve utakmice su dostupne putem Eurosport Playera.

17.10.2017. 13:30:00
http://m.metro-portal.hr/bundesligaski-vikend-na-eurosportu-2/108001/