objavljeno 16.09.2010. 10:42:00
TEKUĆA TKANINA

Budućnost je odjeća koja se nanosi sprejem

POGLEDAJTE VIDEO - Imate problema s nalaženjem odjeće koja vam odgovara i nikako naći pravi model ili broj?

Nanošenje odjeće sprejem

Postoji rješenje za vas. Odjeća koja će vam pristajati toliko dobro da će izgledati kao da vam je nanešena sprejem. Ustvari i jest. Zahvaljujući tekućoj mješavini napravljenoj od vlakana pamuka, budućnosti mode mogla bi biti upravo odjeća u limenci. Od majica, haljina, hlača pa do kupaćih kostima.

Odjeća u spreju je izum španjolskog dizajnera Dr. Manela Torresa koji je na svojem projektu radio 10 godina. U video demonstraciji Torres sprejem nanosi plavu i bijelu majicu na model za samo 15 minuta. Boja se suši čim dotakne kožu, a odjeća se može skinuti oprati i ponovo nositi. Kada vam dosadi možete ju upotrijebiti kao materijal za nešto novo, ili popravak druge odjeće.

Dr. Torres objašnjava kako je ideja bila stvaranje odjeće koja će biti jeftina i brzo gotova, te uz to i savršeno pristajati. ˝Želio sam napraviti futuristički, brz i ugodan materijal. Kako bi pokazao da znanost i tehnologija mogu pomoći modi, vratio sam se principima ranijih tekstila poput filca, koji se također proizvode spajanjem vlakana, bez šivanja ili pletenja.˝

16.09.2010. 10:42:00
http://m.metro-portal.hr/buducnost-je-odjeca-koja-se-nanosi-sprejem/48053/