objavljeno 11.10.2018. 12:01:00
BIG YELLOW HOUSE

Bubnjarska senzacija Jojo Mayer vraća se u Zagreb sa svojim sastavom NERVE

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice - uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena

Jojo Mayer & NERVE
Jojo Mayer & NERVE (Arhiva)

Pioniri njujorške elektronske jazz glazbene scene, Jojo Mayer & NERVE, vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupit će 27. listopada u klubu Boogaloo, čime će ujedno i započeti svoju europsku turneju. 

Kada je riječ o Joju Mayeru i njegovoj grupi NERVE, od njih se uvijek očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Puno groovea, energije i iznenađenja, posebna atmosfera i spektakularan doživljaj... tako bi se ukratko mogli opisati njihovi koncerti. Poznati su kao majstori improvizacije, a nastupi su im doslovno neponovljivi - tehnički perfektni, dinamični i baš nikada ne zvuče isto, zahvaljujući upravo improviziranim live izvedbama.

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice - uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, ali i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili suvremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell NdegeOchello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

Kasnih 90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimentalnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike - Prohibited Beatz - iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova (breakbeat, jungle, drum 'n' bass) s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe. 

Koncert Jojo Mayer & NERVE organiziraju umjetnička kuća BigYellowHouse i Progressivecrew.com Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 135 kn u sustavu Entrio.hr

11.10.2018. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/bubnjarska-senzacija-jojo-mayer-vraca-se-u-zagreb-sa-svojim-sastavom-nerve/114768/