objavljeno 19.04.2015. 09:50:00
STVARNO?

Briga pokazuje inteligenciju?

Ljudi koji više strahuju zapravo na taj način pokazuju da su inteligentniji od drugih, pokazali su rezultati vrlo zanimljivog istraživanja

(Dreamstime)

Briga nije loša stvar, kažu znanstvenici sa Sveučilišta Ontario, već pokazatelj visoke inteligencije. Krenuli su od stare poslovice da je neznanje blaženo stanje, pa je posljedično znanje upotpunjeno brigom i strahom

Istraživanje je provedeno na studentima koji su trebali odrediti svoj stupanj zabrinutosti i pokazalo se da su oni koji su stalno nešto brinuli redovito dobivali znatno bolje rezultate na verbalnim testovima inteligencije.

>> Inteligencija nije ista tijekom života >>

Vjerojatno se svatko može identificirati s ovim zaključkom, jer svi znamo barem jednu osobu koja je uvijek prije ispita ili testova u školi bila zabrinuta, a na kraju dobivala najbolje ocjene.

Još zamiljiviji eksperiment proveden je 2012. u Izraelu, gdje su studente izlagali velikim dozama stresa nakon čega su trebali rješavati probleme. Oni koji su osjetili tjeskobu bili su redom fokusiraniji na rješavanje problema i uspješno su završavali eksperiment.

>> Emocionalna inteligencija donosi uspjeh >>

Stoga, ako ste stalno zbog nečega zabrinuti, opustite se malo - to znači samo da imate stvari pod kontrolom.

19.04.2015. 09:50:00
http://m.metro-portal.hr/briga-pokazuje-inteligenciju/91269/