objavljeno 03.09.2019. 20:01:00
UFF!

Bračni problemi zbog novca

Novac može izazvati puno problema u braku, bitno više nego što bi se na prvi pogled moglo reći...

Lova je uvijek problem...
Lova je uvijek problem... (Arhiva)

Uspješan brak zahtijeva puno truda, konstantna komunikacija, povjerenje i, iznad svega  - transparentnost. Međutim, novac može izazvati puno problema, bitno više nego što bi se na prvi pogled moglo reći...

Razgovori o novcu mogu uzrokovati probleme u bilo kojem braku i zato je toliko važno riješiti to pitanje prije nego što se stvari pogoršaju i stvore još veći problemi. Fitz Villafuerte, bloger, poduzetnik i registrirani financijski planer, objašnjava moguće sukobe i kako ih riješiti.

Većina ljudi odrasta u tradicionalnom okruženju gdje se žena brine za upravljanje budžetom, a muškarac je odgovoran za velike odluke.

U stvarnosti, Fitz objašnjava da ne bi trebala postojati takva podjela. "Na početnoj razini, odgovornost bi trebala biti jednaka jer će financijske odluke utjecati na oba partnera i njihov odnos", objašnjava Fitz za SmartParenting.

"Ali u daljnjem planiranju obično jedna osoba više odlučuje, ali to može biti zato što osoba ima više znanja ili vremena", kaže dalje, ali i dodaje da kod donošenja konačne odluke oboje moraju biti uključeni. 

Jednostavno - kod ulaska u brak nemojte pretpostaviti da ćete funkcionirati prema tradicionalnim ulogama.

03.09.2019. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/bracni-problemi-zbog-novca/120457/