objavljeno 22.12.2017. 09:01:00
SAVJETI :)

Božićni Feng Shui

Kako ukrasiti dom za Božić?
Kako ukrasiti dom za Božić? (Arhiva)

Božić i Feng Shui dva su pojma koja na prvu možete smatrati nespojivim, no ipak - možda se ipak mogu povezati na dobrobit svih koji se tek spremaju u kupnju dekoracija, svijeća, drvca, darova...

Nije tajna da je razdoblje uoči Božića i Nove godine postalo stresno vrijeme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro početi navraćati. Iskoristite zato dokazane metode Feng shuija koji je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi će savjeti za uređenje interijera olakšati napetost i pomoći da uistinu uživate u ovom svečanom dijelu zimske sezone.

Pravilan odabir boja ukrasa

U hladnijem dijelu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine svijeće, pravi kamin, svijetle božićne svjetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi. Osim crvene, za dobivanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. No, vodite računa o glavnom principu feng shuija, a to je ravnoteža.

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u blagdansko vrijeme, ako se pretjeruje s crvenom bojom, potiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade. Umor koji mnogi osjećaju tijekom i nakon božićnih praznika nerijetko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Stoga u svoje blagdansko ozračje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svijetloplave koja aktivira energiju vode. Previše vatre ublažit ćete, također, srebrnom i sivom te spokojnom bijelom - bojama koje prizivaju element metala.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
22.12.2017. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/bozicni-feng-shui/109280/