objavljeno 21.01.2020. 12:02:00
COOL

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

Novi sustav ocjena kvalitete sličan je hotelskoj klasifikaciji sa zvjezdicama te putnicima pruža sigurnost jer im omogućava olakšanu usporedbu kvalitete nehotelskih smještajnih objekata

Kako ćete dočekati gosta?
Kako ćete dočekati gosta? (Arhiva)

Kad je riječ o ponudi savršenih smještaja, putnicima se danas nudi veći izbor no ikad prije. Hotelska klasifikacija sa zvjezdicama poznata je diljem svijeta te se koristi kao sredstvo prepoznavanja i usporedbe kvalitete određenog hotela, a do sada nije postojao sustav ocjenjivanja koji će istu informaciju pružiti putnicima koji žele odsjesti u nehotelskom smještaju poput apartmana ili kuće za odmor. Misija Booking.com-a je olakšati svima da istraže svijet, a u prosjeku se svake sekunde sedam gostiju prijavi u kuću za odmor, apartman ili neki drugi nehotelski smještajni objekt rezerviran putem Booking.com-a. Stoga Booking.com preuzima vodeću ulogu u stvaranju jedinstvenog, globalno dosljednog i objektivnog sustava s ocjenama kvalitete za apartmane, vikendice i vile.

Nove ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile na Booking.com-u slične su hotelskoj klasifikaciji sa zvjezdicama, koja objektivno ocjenjuje hotele prema određenom skupu kriterija, a cilj je ovih ocjena ispuniti tu prazninu u branši putovanja. Ova će ocjena služiti kao globalno mjerilo putnicima kako bi jednostavnije mogli prepoznati i odabrati objekte koji odgovaraju njihovim kriterijima za kvalitetu. 39% putnika diljem svijeta, isto vrijedi i za 60% putnika iz Hrvatske, u 2020. će radije odabrati boravak u vikendici ili apartmanu, a ne u hotelu, a 'broj zvjezdica' jedan je od najpopularnijih filtera na Booking.com-u, pa ova inovacija odražava stalnu predanost i ulaganje Booking.com-a u stvaranje što jednostavnijeg iskustva putovanja, pritom nudeći gostima najveći izbor smještaja.

Kako funkcionira ocjena kvalitete

Sustav prema kojem se računaju ocjene kvalitete temelji se na algoritmu strojnog učenja, koji u obzir uzima više od 400 faktora kao što su lokacija objekta, veličina i sadržaji, što putnicima olakšava prepoznavanje kvalitete i udobnosti objekata diljem svijeta. Žuti kvadratići, kojih može biti između 1 i 5, jasno označavaju razlike u kvaliteti i nalaze se uz ime objekta na Booking.com-u. Ocjene kvalitete uspoređuju se s obližnjim objektima kako bi rezultati bili relevantni na lokalnoj razini i preračunavaju se tijekom godine kako bi bili točni.

Najbolje ocjene diljem svijeta

SAD, Grčka, Španjolska, Italija i Francuska pri vrhu su popisa država s najvećim brojem najboljih ocjena (5 od 5), a putnici iz Saudijske Arabije, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Kine predvode popis nacionalnosti koje najčešće odabiru apartmane, vikendice i vile s najboljim ocjenama.

Eric Bergaglia, globalni voditelj Booking.com-ova odjela za kuće za odmor i apartmane, izjavio je: "Uzbuđeni smo što prvi predstavljamo ovu tehnologiju i razvijamo uslugu koja dosad nije bila prisutna u ovoj branši. Hotelski gosti mogu se osloniti na dobro poznat sustav zvjezdica pri donošenju odluka, dok je putnicima koji odabiru jedinstvene smještajne objekte dosad u procesu donošenja odluka nedostajalo nešto slično. Putnici na Booking.com-u sada uz vrijedne i provjerene recenzije gostiju mogu pretražiti apartmane, vikendice ili vile prema njihovoj Ocjeni kvalitete, znajući da će tako odabrati smještaj koji odgovara njihovim očekivanjima. 75% svih objekata koji su nedavno primili Booking.com-ovu nagradu Traveller Review Awards 2020. zapravo su kuće za odmor, apartmani i ostali nehotelski smještajni objekti, među kojima na apartmane odlazi gotovo 40%. Uz ovaj novi sustav radujemo se tomu što ćemo putnicima još više olakšati potragu za savršenim smještajem u željenom odredištu."

Posjetite Booking.com kako biste pronašli svoj savršeni smještajni objekt prema ekskluzivnom sustavu Ocjena kvalitete za apartmane, vikendice i vile na Booking.com-u. Jednostavno odaberite filtar 'Ocjena kvalitete' kako biste pronašli apartmane, vikendice i vile s Ocjenom kvalitete koja najbolje odgovara vašim potrebama.

21.01.2020. 12:02:00
http://m.metro-portal.hr/booking-com-uvodi-ocjene-kvalitete-za-apartmane-vikendice-i-vile/123256/