objavljeno 05.08.2019. 21:43:00
MA DA?

Bolji seks nakon menopauze uz pomoć testosterona

Pozitivni učinci koji su se javili kod žena koje su ušle u menopauzu pokazali su kako se u njihovim životima povećao broj seksualnih odnosa u jednom mjesecu

Muški hormon u službi žena
Muški hormon u službi žena (Arhiva)

Testosteron je, kao što znamo, muški spolni hormon, no u maloj ga količini posjeduju i žene. Također, dokazano je kako će upravo hormon testosteron poboljšati seksualni život žena nakon ulaska u menopauzu.

Istraživanje je uključilo 8 480 žena, a osim seksualne funkcije, testirali su i njegov učinak na kardiovaskularno, kognitivno i fizičko zdravlje.

U studiju su znanstvenici uključili tretiranje žena s testosteronskim tretmanima, a rezultati su pokazali kako su te žene doživjele pojačani libido i češće orgazme, ali su i stvorile bolju sliku o samima sebi.

"Pozitivni učinci koji su se javili kod žena koje su ušle u menopauzu pokazali su kako se u njihovim životima povećao broj seksualnih odnosa u jednom mjesecu", rekla je Susan David, liječnica koja je provodila istraživanje.

"Žene koje su imale neučestale seksualne odnose, poboljšanim su aktivnostima pojačale i svoje samopouzdanje, ali i smanjile seksualne zabrinutosti", zaključila je. 

05.08.2019. 21:43:00
http://m.metro-portal.hr/bolji-seks-nakon-menopauze-uz-pomoc-testosterona/119914/