objavljeno 29.11.2008. 13:13:55
vrli novi svijet

Bojno polje Facebook

Paralele s knjigama L. Rona Hubbarda povlače se same od sebe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro portal)

Zašto baš Facebook? Treća stranica po broju posjeta Hrvata prema Alexi (prvi je, naravno, Google, drugi YouTube) odabir je urbanih Hrvata, a vladajuće se očito ne percipira na taj način. Na Facebooku velika većina ima stvarni identitet, druže se s ljudima na globalnoj razini i uglavnom im je sjajno.

U tom virtualnom svijetu osjećaju se puno bolje nego u stvarnom, jer ne dobivaju otkaze, ne ubijaju djecu i ljude koji im smetaju. Dapače, šalju si zagrljaje i pusice, tapšaju se po glavama i poklanjaju si virtualne poklone. A sada su osjetili strano tijelo, uljeze koji donose hladnoću i ružnoću stvarnog svijeta. Naime, i vladajući se šuljaju Fejsom, mlađi i naivniji s licem, imenom i prezimenom, a one druge samo osjetiš iza leđa, kao Grim Reapera.

Grinch i Božić su već legendarni, spremaju se prosvjedi za par dana, a privođenje SDP-ovog mladog i nadobudnog Dubrovčana kojem je neko postavio slikicu premijera u nacističkoj uniformi pa mu je policija ispremetala stan, računala, mobove i stikove mogla bi biti ta famozna kap koja je prelila čašu.

Naime, već noćas je osvanula grupa „Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država!" na kojoj je, da ne bi bilo dvojbi i zabuna, prva slika DrIvo u naci-uniformi. Autor je novinar i organizator Pridea Marko Jurčić, barem se tako da zaključiti sa same grupe.

Kao svaki Pravi Novinar (velika slova tu su namjerno), Jurčić je dodao i galeriju slika nekažnjenog promicanja ustaštva, koje je bilo prikazivano i u Dnevniku, a iste su se slike mogle vidjeti i na 24sata i ostalim portalima, gotovo da su bile objavljene i na oglasniku.

Odgovor Grinchove ekipe se čeka. Naravno, u ovoj priči oni su oni grozni Psychlosi, visoki grozni gušteroljudi s dreadlocksima koji tlače ljudsku rasu. Paralela s trenutnom situacijom je više nego očita, pa ne čudi otpor Ljudi. Go Facebook, barem nije dosadno. (metro-portal)

Nevjerojatno ali istinito: Faber se ispričava, a Sanader smatra da svatko ima pravo misliti!

Lesar prenosi bitku za Facebook u Sabor

Evo napokon i reakcije Zorana Milanovića!

Sanader ne ostaje dužan Milanoviću!!

Hapšenje navodno pedofilsko raspoloženog mladog SDP-ovca!

Policija istražuje tko je napravio fotomontažu!

29.11.2008. 13:13:55
http://m.metro-portal.hr/bojno-polje-facebook/13352/