objavljeno 19.12.2016. 18:03:00
DOZNAJTE ŠTO!

Boja usana govori puno o zdravlju

Pogledajte se u ogledalo i saznajte što vam vaš organizam poručuje bojom usana

Ovako izgledaju zdrave usne
Ovako izgledaju zdrave usne (DeviantArt)

Usne prirodno trebaju biti roza ili tamnoroza boje, dok bilo koja druga nijansa ili boja govori o tome da imate određenih problema u organizmu. Znači, pogledajte se u ogledalo i saznajte što vam vaš organizam poručuje bojom usana.

Blijedo roza - blijede usne koje su gotovo boje kože ukazuju na malokrvnost, preciznije, nedostatak crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, što znači da bi trebali pojačati unos željeza hranom poput brokule.

Jarko crvena - organizam se pregrijava i jetra je opterećena čišćenjem organizma, a kako ona ne daje druge znakove upozorenja, pripazite na prehranu.

Ljubičasto zelene - ako su vam takve zimi nakon boravka na hladnom zraku, to je OK, no ako je boja stalno takva, imate ozbiljnih problema s radom srca i pluća, pa je vrijeme za posjet liječniku.

Tamno ljubičaste - usne ovakve boje ukazuju na probleme s probavom, a prvi korak u oporavku je prestanak konzumiranja brze hrane i prebacivanje na prehranu svježim namirnicama punim vlakana

Tamno ljubičasti rubovi - kad su samo rubovi usana ove boje, došlo je do neravnoteže energija u organizmu, pa vam je malo vruće, a malo hladno. Prvo se dobro odmorite, a zatim najedite lagane hrane i problemi bi trebali prestati.

19.12.2016. 18:03:00
http://m.metro-portal.hr/boja-usana-govori-puno-o-zdravlju/102015/