objavljeno 05.01.2020. 08:01:00
SVI NA IZBORE!

Birališta su otvorena, nemojte ostati doma

Danas biramo najskuplji fikus Hrvatske - ovi nas izbori koštaju 85 milijuna kuna (mislimo, naravno, na one koji plaćaju porez od novaca koje su zaradili na slobodnom tržištu)

Pa ispunite više tu dužnost!
Pa ispunite više tu dužnost! (Arhiva)

Izbori za predsjednika/cu Hrvatske (ili 'Rva'cke, kako vam drago) su danas... i vi ćete, vjerojatno, pronaći tisuću i jedan razlog da ne izađete na biralište.

Nekima će biti hladno, drugima se neće dati, treći "nemaju za koga glasati", četvrtima se to sve gadi... i tako ćete nekome pokloniti svoj glas.

Da budemo načisto - na hrvatskim se izborima vara sve u šesnaest. Zaokružuju se poznati koji nisu izašli i glasa u njihovo ime (poskrivećki, naravno), bake i dede koji jednostavno ne mogu do birališta, svašta se radi...

Zašto? Zato da bi jedna od opcija pobijedila, a veseli "član izborne komisije" se u središnjici pohvalio svojim činom, nadajući se nekom finom i toplom radnom mjestu gdje će raditi ništa za neku solidnu plaćicu.

Koju ćete mu, naravno, zaraditi vi - radni ljudi koji svako jutro idu na posao, muče se i znoje.. da bi jednog dana naletjeli na tog istog uhljeba kako turpija nokte ili igra igrice na nekom državnom šalteru.

Usput budi rečeno, ovi izbori koštaju oko 85 milijuna kuna - vaših, kuna tzv. realnog sektora o kojem veeelika većina političara u HR nije nikad ni prismrdila, jer bi tamo mogli eventualno raditi kao skladištari (sorry skladištari, ovo je figurativno)...

Pa vi onda ostanite doma na toplom, jambrajte do sljedećih izbora, psujte svaki put kad vam dođe neki novi porez i parafiskalni namet - ali sebe, jer ste ga vi svojim ponašanjem zapravo napisali i poslali ga sami sebi...

Ili ipak izađite, nacrtajte veliki dlakavi penis na glasačkom listiću, pošaljite nekoga na isti način u 3PM, pokažite makar stav...makar nešto što će vam dati osjećaj da ste čovjek.

05.01.2020. 08:01:00
http://m.metro-portal.hr/biralista-su-otvorena-nemojte-ostati-doma/122934/