objavljeno 05.02.2010. 11:14:12
NIJE DOBRO

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 6. do 9. veljače

Kod meteoropata se mogu javiti nesanica, slabije raspoloženje, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Hrvatsku sutra očekuju nepovoljne biometeorološke prilike zbog čega se kod meteoropata mogu javiti nesanica, slabije raspoloženje, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda, priopćeno je danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tegobe uzrokovane vremenom osjećat će i kronični bolesnici, a s obzirom da bi prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj trebao polako slabjeti i tegobe bi trebale biti slabije izražene.

U nedjelju 7. veljače biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne, a tegobe od kojih će patiti meteoropati bit će slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane.

U ponedjeljak, 8. veljače vremenske prilike mogle bi stvarati umjerene tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Ujutro su moguće niske temperature na što se osobito upozoravaju astmatičari i srčani bolesnici. Tijekom dana, izuzetno osjetljivi ljudi na vrijeme mogli bi se žaliti na slabiju koncentraciju, razdražljivost i manjak energije, a u noći na utorak na tegobe sa snom.

Utorak, 9. veljače biometeorološke će prilike posvuda biti razmjerno nepovoljne pa će tegobe uzrokovane vremenom osjećati meteoropati i kronični bolesnici. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 11:14:12
http://m.metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-za-hrvatsku-od-6-do-9-veljace/32268/