objavljeno 23.11.2011. 10:31:00
THE CLASH

Biografski film o Joe Strummeru režirat će Julie Delpy

Film će se fokusirati na 1982. godinu, uoči izlaska legendarnog albuma Combat Rock

Legenda punka Joe Strummer
Legenda punka Joe Strummer (Wikipedia)

Francuska glumica Julie Delpy režirat će biografski film o pioniru punka Joeu Strummeru, objavio je američki filmski časopis Variety.

Film će se fokusirati na 1982. godinu, uoči izlaska albuma Combat Rock, kada je frontmen legendarne punk-rock grupe The Clash na neko vrijeme nestao.

Strummerovi menadžeri namjeravali su izmisliti priču o njegovu nestanku kako bi se digla medijska prašina radi bolje prodaje karata za koncerte, ali se glazbeniku ta ideja nije svidjela pa je zaistao pobjegao s javne scene. S djevojkom je otišao u Francusku, gdje je, uz ostalo, trčao slavni Pariški maraton. Nije ga bilo ni za vrijeme izlaska albuma, a nekoliko je koncerata moralo biti otkazano prije nego što su ga pronašli i nagovorili da se vrati.

Film će se zvati "The Right Profile", po istoimenoj pjesmi s ploče London Calling iz 1979., najuspješnijeg albuma britanske grupe.

Variety napominje kako neće biti iznenađenje ako u filmu bude glumila i sama Julie Delpy budući da je Francuskinja glumila u gotovo svim filmovima koje je režirala.

List također piše da posljednjih tjedana glumica pregovara s režiserom Richardom Linklaterom o snimanju novog nastavka s istim likovima iz hvaljenih filmova "Prije svitanja" (Before Sunrise) iz 1995. i "Prije sumraka" (Before Sunset) iz 2005. u kojima Julie Delpy glumi s Ethanom Hawkeom.

 

 

23.11.2011. 10:31:00
http://m.metro-portal.hr/biografski-film-o-joe-strummeru-rezirat-ce-julie-delpy/65750/