objavljeno 07.02.2008. 23:55:40

Bilić: To je bio dan kada ti sve ide naopako

Izbornik Hrvatske nakon splitskog debakla

Jedna od rijetkih stvari koja je zadovoljila Bilića je igra Ivana Rakitića u posljednjih 20 minuta
Jedna od rijetkih stvari koja je zadovoljila Bilića je igra Ivana Rakitića u posljednjih 20 minuta

Poraz od Nizozemske od 0-3 stvarno ružno izgleda, ali u hrvatskom taboru nisu plakali. Nema ni razloga, ipak se radilo o prijateljskoj utakmici, a ono ‘pravo’ tek slijedi za četiri mjeseca.

Slaven Bilić nije djelovao previše zabrinuto, iako mu nije bilo lako gledati tužnu poljudsku predstavu.

- Poraz mi je teško pao, ali nije ovo Hollywood da sada dramatiziram. Jednostavno, bio je to takav dan - nama ništa nije išlo, dok je suparnik bio izvrstan... - rekao je hrvatski izbornik.

Bilić je konstantno ‘spuštao loptu na zemlju’. Ovaj je poraz definitivno pokvario atmosferu oko reprezentacije, ali ne u tolikoj mjeri da pesimistično gledamo na ono što dolazi...

"Oko sebe smo osjetili euforiju. Iako nas je izbornik upozoravao, podswvjesno smo se malo šparali."
Dario Šimić
hrvatski reprezentativac
- Ne možemo na temelju jedne loše igre protiv velikog suparnika zanemariti sve ono što nas je dovelo dovde. Ovo su ti igrači na koje računamo, nećemo nikoga micati! Bolje da smo sada dobili udarac nego u lipnju. I mislim da je korisniji, makar nema korisnih poraza. Bolje da smo izgubili od Nizozemske nego da smo sa 2-0 dobili Maltu pa trčali počasni krug za gledatelje. Treba biti realan i priznati da smo odigrali slabo i u napadu i u obrani, i sve što bi moglo biti pozitivno jesu neki pojedinačni bljeskovi napadača - rekao je Bilić, koji je uporno odbijao teoriju o ‘prokletstvu Poljuda’.

- Pa nije stvar u Poljudu, nego u nama. S ovakvom predstavom izgubili bi i u Temišvaru. Jednostavno, nismo imali taj naboj koji nas je oduvijek krasio. A kad igraš protiv Nizozemske, takve stvari se ne opraštaju - zaključio je Bilić. 

Piše: METRO
07.02.2008. 23:55:40
http://m.metro-portal.hr/bilic-to-je-bio-dan-kada-ti-sve-ide-naopako/2623/