objavljeno 04.06.2011. 17:14:00
NEPOŽELJNA POJAVA

Bilić: Osuđujemo povik 'ajmo ustaše'

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je kazao "kako ne možemo očekivati od službenih osoba Uefe da će pljeskati na neke pojave, iako su one sinoć bile minimizirane"

Hrvatski navijači
Hrvatski navijači (Paun Paunović/CROPIX)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić osudio je ponašanje manjeg dijela navijača na južnom dijelu Poljuda, koji su tijekom sinoćnje utakmice protiv Gruzije uzvikivali "ajmo ustaše", piše Hina.

"Ja povike 'ajmo ustaše' nisam čuo, ali takve stvari smo mi uvijek osuđivali, bilo kao institucija, ili kao pojedinci. Na tome treba raditi kod kuće, i u vrtićima, i u školama, ali i u medijima, kako se takve stvari više ne bi događale. Njih treba pokušati spriječiti i iskorijeniti, ili barem svesti na minimum", kazao je Bilić.

Na tu se temu nadovezao i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je kazao "kako ne možemo očekivati od službenih osoba Uefe da će pljeskati na neke pojave, iako su one sinoć bile minimizirane".

"Svi smo žalosni što je došlo do nekih zvučnih izražavanja oduševljenja, jer je neminovno da će nakon provedene procedure uslijediti kazna", dodao je Srebrić. On je kazao kako će se napraviti analiza i vidjeti je li bilo propusta u organizaciji utakmice, te je izrazio nadu da će ubuduće ovakvih problema biti manje. Po njegovim riječima iznos koji ćemo uplatiti u fond za kazne mogli smo iskoristiti za humanitarne svrhe. Srebrić je naglasio kako su se igrači osjećali ugodno za boravka u Splitu i na Poljudu, koji je bio ispunjen iako je utakmica igrana u petak, a ne u subotu ili nedjelju kada je to uobičajeno za ovakve utakmice.

Bilićev suradnik u stručnom stožeru Aljoša Asanović rekao je kako je za njega i Bilića, kao Splićane, sinoćnja utakmica protiv Gruzije na Poljudu bila posebno emotivna. "Sretni smo da je Split pokazao kako je gladan ove reprezentacije", izjavio je Asanović, te je dodao kako se nada da će utakmica protiv Izraela na Poljudu proteći "u normalnoj situaciji, bez ekstremnih stvari".

04.06.2011. 17:14:00
http://m.metro-portal.hr/bilic-osudjujemo-povik-ajmo-ustase/59725/