objavljeno 26.12.2021. 11:01:00
RADIONICE

Besplatne online filmske radionice za mlade

U sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj od 3. siječnja održavat će se online radionice filmske scenaristike i produkcije za mlade od 15 do 25 godina koii uz vodstvo mentora žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil

"Cilj radionice je pridonijeti uključivanju mladih ljudi u umjetničke procese te potaknuti razvoj smisla za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, sposobnost kritičkog promišljanja, smisao za samostalnost te slobodu mišljenja i djelovanja", ističe se u najavi. 

Kroz susrete sudionici će doći od ideje do završne teme, koja će se raspisivati do finalnog scenarija, a u produkcijskom dijelu ići će se kroz osnove produkcije, kao i kroz moderne inačice njezine suprotnosti.

Upoznat će se i s fazama nastanka filma, od ideje do knjige snimanja, referirati na sve tehničke i druge uvjete pisanja, na povijest filma i scenarija, na žanrove, scenoslijed i opise prostora i karaktera.

Nakon što svoj scenarij usavrše na individualnim konzultacijama s mentorom, postavit će ga na digitalnu platformu gdje će se davati 'lajkovi', a onaj scenarij koji ih sakupi najviše će biti predstavljen široj javnosti, a najboljim autorima omogućiti će se daljnji razvoj. 

Voditelj radionice je hrvatski autor, dramaturg, producent i organizator Davor Žagar, koji profesionalno djeluje u kazalištu, na filmu i televiziji od početka osamdesetih godina.

Radionica će se održati na aplikaciji Zoom, ponedjeljkom, srijedom, petkom kroz pet tjedana, od 18 do 21 sat. 

Besplatna je jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova, a inače joj je vrijednost po osobi 2500 kuna.

Prijaviti se može preko Google obrasca 

Otvorena medijska grupacija provodi projekt u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti, a projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija RH.

26.12.2021. 11:01:00
http://m.metro-portal.hr/besplatne-online-filmske-radionice-za-mlade/135753/