objavljeno 26.10.2014. 16:54:10
WTF?!

Besplatne aplikacije za mobitele nas špijuniraju

U poplavi besplatnih aplikacija mnogo je njih koje će vam ukrasti sve vaše podatke i prodati ih nekome

Pazite što instalirate
Pazite što instalirate (FreeDigitalPhotos)

Besplatne aplikacije naselile su naše pametne telefone, a nerijetko se oduševimo kad među njima pronađemo neku koja sjajno radi nešto što bismo inače trebali platiti. No, stručnjaci za računalnu sigurnost upozoravaju - velik broj aplikacija vas zapravo špijunira.

Kako to već ide, u podacima o aplikaciji su i uvjeti korištenja u kojima je gotovo redovno navedeno da će se vaši podaci proslijediti trećoj strani. Rijetko tko se potrudi pročitati uvjete korištenja aplikacije, većinom se samo klikne neki OK i aplikacija može nesmetano raditi ono za što je zapravo namijenjena.

>> Facebook uklonio pogrešku koja je omogućavala špijuniranje tuđih profila >>

Stručnjaci naglašavaju da su najopasnije besplatne aplikacije za svjetlo koje vaš telefon pretvaraju u baterijsku lampu, jer one mogu snimiti najosjetljivije osobne podatke - od detalja o vlasniku, kontaktima i sadržaj SMS-ova pa sve do lokacije telefona. 

Uz sve to, nikad ne možete biti sigurni da aplikacija nije razvijena od strane hackera kojima je cilj krađa identiteta ili prikupljanje podataka o bankovnim računima. Stoga, pazite što instalirate ...

26.10.2014. 16:54:10
http://m.metro-portal.hr/besplatne-aplikacije-za-mobitele-nas-spijuniraju/88034/