objavljeno 27.03.2010. 13:52:00
POZDRAVI I METAK NA POKLON

Berlusconi i Maroni primili prijeteće pakete dan prije regionalnih izbora

Anonimno pismo sadržavalo je crteže ljudskih likova s imenima četiriju čelnika Berlusconijeve stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Prijeteći paket upućen talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju pronađen je blizu Milana dok se drugi paket, upućen ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, zapalio u subotu ujutro u istom gradu lakše ozlijedivši poštara, objavila je policija, dan uoči regionalnih izbora u Italiji.

Velika omotnica s prijetećim pismom upućena Berlusconiju, kao i ostalim čelnicima njegove stranke, uz jedan metak, pronađeni su u petak navečer na pošti u milanskom predgrađu, objavili su u subotu karabinjeri. Pismo je upućeno na privatnu adresu Silvija Berlusconija. Šef talijanske vlade nalazi se od subote ujutro u libijskom Sirtu, gdje će sudjelovati u radu sastanka na vrhu Arapske lige. Anonimno pismo sadržavalo je crteže ljudskih likova s imenima četiriju čelnika Berlusconijeve stranke, među kojima Ignazia La Russe, ministra obrane.

Drugi paket-eksplozivna naprava zapalio se u subotu u zoru u središtu za razvrstavanje pošte u Milanu, lakše ozlijedivši dlanove zaposlenika, objavila je policija. I dotični zapaljivi paket sadržavao je prijetnje ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, članu Sjeverne lige, koji je nedavno u parlamentu progurao zakon o strožem postupanju prema ilegalnim imigrantima.

U nedjelju i ponedjeljak u Italiji se održavaju regionalni izbori. Glasa se u 13 od 20 talijanskih regija, a pravo glasa ima 40 milijuna stanovnika. Po posljednjim anketama, Sjeverna liga bi mogla ostvariti značajne dobitke na sjeveru zemlje (Venetu, Pijemontu i Lombardiji), upravo na račun svog koalicijskog partnera Berlusconija. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 13:52:00
http://m.metro-portal.hr/berlusconi-i-maroni-primili-prijetece-pakete-dan-prije-regionalnih-izbora/36503/