objavljeno 26.05.2008. 23:13:22

Beograd ipak u rukama radikala

Socijalisti odlučili formirati gradsku vlast s radikalima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)

Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) prihvatilo je u nedjelju navečer prijedlog koalicijskog sporazuma o formiranju vlasti u Beogradu sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja i Demokratskom strankom Srbije (DSS) Vojislava Koštunice i Nove Srbije (NS) Velimira Ilića.

Međutim, iako je sporazum postignut, još uvijek nije jasno hoće li glavni tajnik SRS-a Aleksandar Vučić zasjesti na čelo Beograda. S druge strane, neizvjesno je i to kako će se razvijati pregovori  za formiranje vlade između socijalista i Tadićeve proeuropske koalicije te socijalista i radikala.

Šumom i drumomAko Beograd preuzmu radikali, G17 Plus odustaje od pregovora s Tadićem jer kažu da ne može Beograd šumom, a Srbija drumom. 

Naime, za razliku od Beograda, na razini države koalicija koju predvode socijalisti zatražila je od narodnjaka Vojislava Koštunice dodatna objašnjenja njihovog stava o neratificiranju SSP-a kao i jamstva da će buduća vlada narodnjaka i radikala moći osigurati sredstva za ostvarivanje socijalne pravde.

(HINA) 

26.05.2008. 23:13:22
http://m.metro-portal.hr/beograd-ipak-u-rukama-radikala/7691/