objavljeno 22.08.2010. 17:26:14
PAPA HODOČASNICIMA:

Benedikt XVI: Prihvatite sve ljude bez obzira na podrijetlo

Papa je hodočasnicima govorio iz svoje ljetne rezidencije u Castel Gandolfu kraj Rima, a roditeljima je poručio da "pouče svoju djecu univerzalnome bratstvu"

papa benedikt xvi
papa benedikt xvi (Getty Images)

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je pozvao francuske hodočasnike da prihvate sve ljude, bez obzira na podrijetlo, nekoliko dana nakon odluke francuske vlade da vrati Rome u Rumunjsku i Bugarsku. Na francuskome se obratio skupini hodočasnika i rekao im da današnja liturgija "poziva da naučimo prihvatiti razlike među ljudima, kao što je Isus okupio ljude iz raznih naroda i raznih jezika".

Papa je govorio iz svoje ljetne rezidencije u Castel Gandolfu kraj Rima, a roditeljima je poručio da "pouče svoju djecu univerzalnome bratstvu". Sarkozyjevu odluku da sruši ilegalna romska naselja i pošalje Rome natrag u Rumunjsku kritiziraju organizacije za ljudska prava, sindikati i francuski oporbeni političari. I Vatikan je kritizirao, kako je rečeno, francusku rasističku praksu.

Početkom ovoga tjedna msgr. Giancarlo Perego iz Talijanske biskupske konferencije poručio je Italiji da se ne upusti u "neselektivno protjerivanje Roma" ili drugih građana Europske unije. On je to rekao pošto je talijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni prvo pohvalio Sarkozyja, a zatim najavio i plan još strožih mjera u Italiji. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 17:26:14
http://m.metro-portal.hr/benedikt-xvi-prihvatite-sve-ljude-bez-obzira-na-podrijetlo/46582/