objavljeno 30.05.2011. 12:11:33
LIGA PRVAKA

Barcelona bučno proslavila naslov prvaka

Nakon odlične utakmice na Wembleyju nogometaši Barcelone proslavili su osvajanje pokala sa svojim navijačima.

Fotografija vijesti

Nogometaši Barcelone proslavili su sa svojim vjernim navijačima pobjedu u finalu Lige prvaka na Wembleyju gdje su pobijedili Manchester United 3:1.

Lionel Messi i društvo provozali su se gradom u otvorenom autobusu, a slavljeničku vožnju okončali su na prepunom Camp Nou gdje je organiziran završni čin slavlja. Prema pisanju pojedinih španjolskih medija na proslavi se okupilo oko milijun ljudi - 900.000 na ulicama grada, a još 100.000 na stadionu. Za razliku od nogometaša Real Madrida i Ajaxa koji su tijekom nedavnih proslava doživjeli nezgodu s pokalima, igrači Barcelone bili su oprezniji i 'kanta' je ostala cijela, piše Hina.

"U ovom trenutku je teško kazati nešto pametno, zato uživajte," poručio je Lionel Messi navijačima. Francuz Eric Abidal koji se čudesno oporavio nakon što je 17. ožujka operirao tumor na jetri, još jednom se zahvalio kapetanu Carlesu Puyolu što mu je prepustio čast da prvi podigne pobjednički pokal.

"Bio je to za mene najsretniji dan u životu. Hvala kapetanu na tom potezu," poručio je Abidal dok se Pepe Guardiola zahvalio navijačima na podršci.

"Hvala vam svima što nas toliko usrećujete. Hvala svima koji danas slave s nama, hvala svima i koji su jučer bili na Wembleyju. Vaša podrška je bila sjajna," poručio je Barcin strateg.

30.05.2011. 12:11:33
http://m.metro-portal.hr/barcelona-bucno-proslavila-naslov-prvaka/59451/