objavljeno 29.12.2010. 13:00:00
PRAVILA ODIJEVANJA

Banka zabranila nošenje šarenih čarapa i uskih suknji na posao

Švicarska banka ženama propisuje boju donjeg rublja, dok se muškarci na poslu ne bi smjeli pojaviti sa zadahom po češnjaku

Čarape
Čarape (Shutterstock)

Švicarska banka UBS je uvela nova pravila odijevanja na radnom mjestu za 50-tak zaposlenih. Djelatnici "od sutra" tako na posao više ne smiju dolaziti u čarapama s veselim motivima i uskim suknjama, a šefovi su im pripremili još čitav niz iznenađenja koja moraju proučiti u priručniku od 40-tak stranica. U probnom razdoblju sudjeluje pet poslovnica, a pravila će se s vremenom proširivati na cijelo poduzeće (oko 1500 zaposlenih).

>>Radnice tijekom menstruacije moraju nositi posebne narukvice?!

Pravila za žene - donje rublje boje kože, gornji dijelovi odjeće u bojama antracit, crna i tamno plava, cipele s petom koja nije veća od 7 cm i remen crne boje. Zabranjeni su: nametljiv nakit, izrast kose, otvorene cipele i uske suknje.

Pravila za muškarce - klasično poslovno odijelo neupadljive boje, crne čarape bez uzorka. Rinčice, tetovaže te zadah po češnjaku, luku i cigaretama su zabranjeni.

Banka je zbog financijske krize pretrpjela veliku štetu te uvela niz mjera za povratak na puteve stare slave. "Pravila odijevanja omogućuju nam da kod klijenata ostavljamo profesionalan i elegantan dojam", rekao je glasnogovornik UBS-a.

29.12.2010. 13:00:00
http://m.metro-portal.hr/banka-zabranila-nosenje-sarenih-carapa-i-uskih-suknji-na-posao/53371/