objavljeno 26.04.2011. 17:20:00
OPTUŽBE ZA LOPOVLUK

Bandić podnio privatnu tužbu protiv Meića zbog klevete

Zagrebački gradonačelnik izvijestio je da je putem svog odvjetnika podignuo privatnu tužbu za klevetu protiv Jurice Meića, zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Fotografija vijesti

Meić je na toj sjednici prozvao Bandića za lopovluk pitajući koliko se nakrao i nije li ga zato strah Svevišnjega. "Nisam svadljiv čovjek niti se vodim po onoj: 'bum te tužil', no postoje trenutci kad čovjek ne smije ostati nijem i šutjeti i to je ovaj trenutak", kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Tribinama grada Zagreba. Naveo je da su dva razloga zbog kojih će pokrenuti privatnu tužbu protiv Meića: zbog demokratske hrvatske higijene i zbog zaštite svog osobnog dostojanstva i integriteta kao čovjeka.

Podsjetivši kako 20 godina sudjeluje u izgradnji hrvatske demokracije i da je u tom razdoblju pet puta biran u gradsku skupštinu, četiri puta kao gradonačelnik i tri puta u Hrvatski sabor, te da je na taj način pridonio razvoju hrvatske demokracije i da "još nije rekao zadnju riječ", Bandić je naglasio: "Sve funkcije koje su iza mene na stranu, ali ugled, čast i poštenje su prije svega." "Živio sam i disao zagrebački i hrvatski zrak i prije tih funkcija i toplo se nadam da ću ga disati i nakon tih funkcija, ali gaziti po ljudima i ići ispod demokratskog standarda, govoriti rječnikom ulice, optuživati bez dokaza..., mislio sam da je u hrvatskoj demokratskoj praksi to iza nas, no očito nije", kazao je Bandić.

"Nisam se rodio kao gradonačelnik i nadam se da neću umrijeti kao gradonačelnik, ali obraz i ponos ne želim dovesti u pitanje i zato sam to učinio", zaključio je. Potvrdivši kako su danas predali privatnu tužbu protiv Meića za klevetu, Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik je najavio da će za svjedoka pozvati i predsjednika gradske skupštine Borisa Šprema koji je Meiću dao opomenu zbog izrečenog za skupštinskom govornicom na Bandićev račun.

Poslali su, kaže, i pismo predsjedništvu SDP-a da se o svemu očituje jer se do danas nisu ogradili niti je pokrenut disciplinski postupak protiv Meića. "Dok to ne dobijemo, možemo smatrati da je to i SDP-ovo stajalište jer je Meić zastupnik SDP-a u skupštini. Ako se SDP ne očituje ili ne pokaže svoje stajalište, kaznena prijava će se proširiti i na SDP", najavio je Krsnik. Krsnik smatra kako je tu također riječ o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, a riječ je o povrjedi prava slobode birača. "Moj branjenik je neposredno izabran i to ćemo tumačiti i kao uvredu birača", kazao je Krsnik.

26.04.2011. 17:20:00
http://m.metro-portal.hr/bandic-podnio-privatnu-tuzbu-protiv-meica-zbog-klevete/58168/