objavljeno 18.12.2008. 13:01:06
ode kikaš

Bandić hitno smijenio Ljubičića

Objašnjenje o smjeni zbog medijske buke ne drži vodu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)

Milan Bandić je na današnjoj sjednici Gradske skupštine predložio smjenu Slobodana Ljubičića iz Poglavarstva, što je po hitnom postupku prihvaćeno i Ljubičić je razriješen dužnosti, na koju je privremeno postavljen Dragan Vučić.

Bandić je ponovio da to čini isključivo zbog medijske buke oko Zagrebačkih cesti i da je Ljubičić svoj posao radio odlično, te da mu ništa nije dokazano. No, ako je tako, čemu smjena kad je medijska buka odavno prošla, i to po hitnom postupku?

U doba kada je to bilo aktualno, Bandiću nije smetala medijska buka, prozivanje Ljubičića i spekulacije o tome da je Ljubičić čak spomenut u policijskoj istrazi oko premlaćivanja Igora Rađenovića kao potencijalni naručitelj, što je odmah demantirano. Smjena je uslijedila tek nakon što se na stranicama Holdinga pojavilo difamirajuće pismo u kojem se Rađenovića optuživalo za maltretiranje zaposlenica u Zagrebačkim cestama.

Kako optužni prijedlog općinskog državnog odvjetništva protiv Ljubičića i drugih za prijevaru i zloporabu položaja i ovlasti još uvijek stoji na sudu, moguće je da je gradonačelnik po običaju bolje informiran od medija. (metro-portal)

18.12.2008. 13:01:06
http://m.metro-portal.hr/bandic-hitno-smijenio-ljubicica/13720/