objavljeno 28.01.2021. 09:01:00
STVARNO?

Banana je loš doručak

Najbolji je način da započnete dan doručkom koji sagorijeva masnoću te koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka

Banane izbjegavati ujutro...
Banane izbjegavati ujutro... (Arhiva)

Najbolji je način da započnete dan doručkom koji sagorijeva masnoću te koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka.

Kako smo stalno u nekoj žurbi, vjerojatno vam se banana čini kao sjajan dručak na brzaka (štoviše, po putu), no istina je upravo suprotna - banane imaju čak četvrtinu šećera u sebi, a uz to su i umjeren kisele.

Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete se početi osjećati umornima i gladnima. One su više stvorene za užinu nego kao cjeloviti obrok jer same nisu dovoljne za doručak.

Taj osjećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete spriječiti tako što ćete uz bananu kombinirati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.

Budući da banane pripadaju skupini kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako biste dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.

Sve u svemu, banane su OK, ali ne kao solo hrana...

28.01.2021. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/banana-je-los-dorucak/130049/