objavljeno 28.08.2010. 21:02:00
SVE JE SUPER I ZA 5

Bajs zadovoljan srpnjem, turistička bilanca u plusu

Bajs je istaknuo da su naša najvažnija turistička tržišta dobro reagirala, prvenstveno slovensko, poljsko i češko te da su Rusija i Ukrajina također dale dobre rezultate

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bernard Čović/CROPIX)

Ministar turizma Damir Bajs izjavio je da je zadovoljan turističkim rezultatima u srpnju, dodajući kako veseli i dobra naznaka kolovoza kao i dobar "buking" za rujan. "Srpanj je bio iznimno dobar, doveo je do toga da je turistička bilanca Hrvatske u plusu, kada govorimo o noćenjima i dolascima", izjavio je večeras za Dnevnik Nove TV ministar Bajs.

Kazao je kako veseli i dobra naznaka kolovoza te da dobar dio turističke zajednice javlja o plusevima. "Očekujem da će sjever, dakle Kvarner i Istra, imati plus, ali da će možda čak dvocifrene brojke biti u Dalmaciji. Prema tome, solidno možda čak jako dobro", rekao je ministar turizma. Govoreći o posezoni, kazao je kako je "buking" za rujan dobar, zaključivši da će upravo posezona dati konačno odgovor kakva će biti ova godina.

Istaknuo je da su naša najvažnija turistička tržišta dobro reagirala, prvenstveno slovensko, poljsko i češko te da su Rusija i Ukrajina također dale dobre rezultate. Najbitnije je, naglasio je, da se njemačko, najvažnije turističko tržište, počelo vraćati, iako će talijansko tržište zabilježiti minuse. Na upit može li se očekivati i dobra zarada, kazao je da će se to tek vidjeti. "I prošle i ove godine zarada u turizmu nije bila tako loša, međutim, glavni dio podbačaja prošle godine i očekivanja vezana za ovu godinu vezan je uz izvanpansionsku potrošnju", izjavio je Bajs. (hina/metro-portal)

28.08.2010. 21:02:00
http://m.metro-portal.hr/bajs-zadovoljan-srpnjem-turisticka-bilanca-u-plusu/46936/