objavljeno 22.12.2008. 20:12:39
arena za ronjenje?

Bandić bahato o Areni

Neprimjerene šale kojima Bandić pokušava sakriti nedostatke Arene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vedran Đulić/CROPIX)

Puštanjem u promet spojne ceste s Jadranske avenije ispod nadvožnjaka na Remetinački gaj, te zapadne servisne ceste za Arenu Zagreb, završeni su predviđeni radovi na rekonstrukciji prometnica za potrebe Arene i naselja Lanište, Blato i Remetinec.

Time je omogućeno da se prometna komunikacija odvija ne samo središnjim cestama oko Arene nego pristupnim cestama s Jadranske avenije sa sve četiri strane, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je otvorio prometnice. Dodao je da su napravljena dva rotora i sve što je trebalo biti.

Radovi, koji su počeli u travnju, na svim prometnicama, ukjučujući nadvožnjak i komunalne instalacije stoje 165 milijuna kuna.

Danas je završen i zid za zaštitu od buke ispred stambene zgrade na južnoj strani Jadranske avenije, dužine 196 metara i visine pet metara. To je drugi zid za zaštitu od buke u Zagrebu, ali je prvi po visini i dužini.

Bandić je potvrdio, kako je ranije obećao, da neće biti rasta cijena komunalnih usluga, a najavio je i snižavanje bar jedne cijene komunalnih usluga do Nove godine o čemu će javnost imati punu informaciju u srijedu nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

No, s druge strane, odgovor na novinarsko pitanje o izdavanju uporabne dozvole za Arenu ne samo da nije bio na mjestu, nego je najblaže rečeno čudan. Reći da su u Areni ronioci i da će znati kad izađu stvarno nije nešto što bi građani Grada Zagreba, koji će slijedećih dvadesetak godina plaćati stotinjak milijuna eura vrijednu dvoranu trebali čuti. (metro-portal)

 

22.12.2008. 20:12:39
http://m.metro-portal.hr/bahati-bandic-o-areni/13805/