objavljeno 12.11.2009. 21:02:44
prodaja!

Arena Zagreb sutra ide na bubanj

Ingra namjerava raspisati natječaj za prodaju najveće hrvatske dvorane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Mišćević, CROPIX)

Međunarodni javni natječaj za prodaju najveće višenamjenske dvorane u Hrvatskoj bit će objavljen sutra ujutro, doznaje Poslovni dnevnik.

Ingra će tako ostvariti svoje najave da će Arenu prodati ukoliko se način financiranja ne usuglasi s Hrvatskom vladom, Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom.

U Holdingu su navodno šokirani prodajom dvorane izgrađene povodom SP-a u rukometu. Dogradonačelnik Ivo Jelušić medijima je poručio kako Grad redovito plaća svoje račune i napomenuo da Ingra ovakvu odluku ne može donijeti bez suglasnosti Grada s kojim je potpisala ugovor.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović za Poslovni dnevnik je rekao: "Nitko nas nije obavijestio o prodaji Arene Zagreb iako se i to spominjalo u neslužbenim razgovorima. Ne znamo ni razloge zbog kojih se Ingra odlučila na takav potez jer plaćamo redovito sve obveze. Proučit ćemo i ugovor koji je sklopljen kako bismo vidjeli postoji li ta mogućnost."

Iz Ingre za sada nisu željeli komentirati namjeru raspisivanja natječaja. Novinari nagađaju da sutrašnjim izlaskom na međunarodno tržište Ingra samo želi utvrditi okvirnu tržišnu vrijednost dvorane koju bi prema sadašnjem ugovoru Vlada i Grad Zagreb idućih 28 godina trebali financirati s po 7,2 milijuna eura na godinu.

12.11.2009. 21:02:44
http://m.metro-portal.hr/arena-zagreb-ide-na-bubanj/26323/