objavljeno 09.01.2021. 14:01:00
NOVOSTI

Apple će konkurirati Tesli svojim automobilom

Neuspjelo brzo prodavanje samo pokazuje kako Musk ne vjeruje kako će i dalje biti profitabilan i da dosadašnji "ho ruk" sistem razvijanja

iMove
iMove (Arhiva)

Kada je Elon Musk na svoj način pustio probni balon kako namjerava ispod cijene na brzinu prodati Teslu i da je kupac Apple, očito je ovaj puta "slomio" zube, jer Apple ga je potpuno ignorirao.

Neuspjelo brzo prodavanje samo pokazuje kako Musk ne vjeruje kako će i dalje biti profitabilan i da dosadašnji "ho ruk" sistem razvijanja, proizvodnje i prodaje auomobila više neće donositi nikakvu zaradu, jer Apple je odlučio nakon dugog razdoblja odustajanja i nastavljanja projekta da na kraju konstruira svoj automobil koji će u potpunosti ugasiti Teslu.

Čemu kupovati ništa, kada možeš imati sve, očito u Appleu znaju svoj posao.

Tako su vijesti o Apple automobilu povećale vrijednost dionica u iznosu vrijednosti cijelog GM-a. Dakle pokušaj udarca Tesle na Apple rezulitiralo je porastom dionica Applea za gotovo 3%, dodajući više od cjelokupne tržišne kapitalizacije General Motorsa vrijednosti proizvođača iPhonea.

Apple tako planira brzo krenuti naprijed s proizvodnjom električnih automobila. Appleovi automobilski napori odvijali su se neravnomjerno od 2014. godine, a sada je novi cilj 2024. godina kada bi se konačno trebalo proizvesti putničko vozilo koje će uključivati vlastitu tehnologiju baterija.

Više o Apple iMove automobilu pročitajte na automania.hr

09.01.2021. 14:01:00
http://m.metro-portal.hr/apple-ce-konkurirati-tesli-svojim-automobilom/129695/