objavljeno 25.12.2011. 14:13:44
LASKAVA TITULA

Andrij Voronjin proglašen najboljim nogometašem Ukrajine

Vorinjin je u izboru ukrajinskih novinara uvjerljivo pobijedio sa 145 bodova ispred veznjaka kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka sa 33 i veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka sa 27 bodova

Andrij Voronjin
Andrij Voronjin (Wikipedia)

Napadač moskovskog prvoligaša Dinama Ukrajinac Andrij Voronjin (32) proglašen je najboljim ukrajinskim nogometašem za ovu godinu, javlja Hina.

Vorinjin je u izboru ukrajinskih novinara uvjerljivo pobijedio sa 145 bodova ispred veznjaka kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka sa 33 i veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka sa 27 bodova. Dinamov napadač je prvi put osvojio ovu prestižnu ukrajinsku nagradu, a do sada njegov najbolji plasman bilo je treće mjesto 2004. godine.

Zanimljivo, ovo je druga nagrada za Voronjina ovoga mjeseca nakon što je proglašen i za najboljeg igrača ruskog prvenstva. Dinamo se nakon prog dijela sezone nalazi na trećem mjestu sa 58 bodova, sedam manje od lidera Zenita, a Voronjin je sa 11 golova najbolji strijelac kluba i četvrti strijelac lige. Međutim, premda je dobio dvije nagrade Voronjin nije u prvom planu ukrajinskog izbornika Olega Blohina i pod njegovim vodstvom gotovo uopće ne igra.

Prije dolaska u moskovski Dinamo igrao je za Herthu, Liverpool, Bayer Leverkusen, Koln, Mainz i Borussiu iz Mönchengladbacha.

25.12.2011. 14:13:44
http://m.metro-portal.hr/andrij-voronjin-proglasen-najboljim-nogometasem-ukrajine/66692/