objavljeno 16.08.2021. 14:21:00
SPORT

Andrej Vištica potvrdio sjajnu formu na Embrunmanu

Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 9 sati 38 minuta i 27 sekundi i time je za 20 sekundi zaostao za drugoplasiranim

Sjajan rezultat
Sjajan rezultat (Arhiva)

Embrunman, kako su ga francuske novine Le Dauphine Libere 2012. Godine nazvale najteži dugi triatlon na svijetu, doživio je jučer svoje 37. izdanje. Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, već sedmu godinu za redom niže uspjehe na ovoj kultnoj utrci te je nakon jedne pobjede, tri druga mjesta i dva četvrta, ove godine osvojio treće mjesto i oborio svoj osobni rekord.

Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 9 sati 38 minuta i 27 sekundi i time je za 20 sekundi zaostao za drugoplasiranim francuzom Étienne Diemunsch i nešto malo manje od 10 minuta za pobjednikom, također francuzom Léonom Chevalier.

Vištica je nakon kaotičnog starta i jednako kaotičnog plivanja uspio isplivati 35. Ispred španjolca Del Corrala i Belgijanca Van Luyck koji je na nedavnoj utrci u Alpe d'Huez -u isplivao minutu ispred njega.

Utrka je za Andreja mogla završiti nakon 40 km bicikla u kružnom toku nakon što se motocikl našao na stazi gdje nikako nije smio biti. Pokušavajući se izvući iz nastale situacije zakačio se za zadnji kotač njegovog bicikla, ali na svu sreću ostao je na biciklu i prošlo je bez većih posljedica.

Dehidriran nakon bicikla završio je na 5. mjestu odmah iza Del Corrala. Naime, zbog epidemioloških mjera na biciklu i na trčanju morali su nositi sa sobom posudu i sami točiti okrijepu na okrijepnim stanicama, što je rezultiralo tome da ih je na onakvim vremenskim uvjetima, većina natjecatelja utrku završila dehidrirano ili je uopće nije završila.

Na trčanju je u nimalo lakim uvjetima uspio nadoknaditi izgubljeno, smanjio je zaostatak i ušao je u cilj kao treći skinuvši pritom 9 minuta s PBa na ovoj stazi.

Andrej Vištica ovom je utrkom započeo uspješno drugi dio sezone. Posljednjih mjesec dana proveo je u Sestrieru u Italiji na visinskim pripremama, spremajući se za vrlo napornu jesen, jer samo tjedan dana iza Embruna slijedi mu Ironman utrka u Kopenhagenu.

„Kapa mi stoji nakrivo. Eto, to je jedina stvar s kojom sam nezadovoljan danas. U nikad težim uvjetima sam skinuo 9 minuta s PBa na ovoj stazi. Trčali smo na 33C. Vjerujem da bi u svim prijašnjim nastupima ovo bilo dovoljno za pobjedu, ali danas je bilo za 3. mjesto. Odgovor na pitanje svih pitanja kad je riječ o mojim utrkama: "Prezadovoljan".

Čestitke Léon Chevalieru i Étienne Diemunschu na postolju i svim ostalim natjecateljima. „ Izjavio je Andrej nakon utrke.

16.08.2021. 14:21:00
http://m.metro-portal.hr/andrej-vistica-potvrdio-sjajnu-formu-na-embrunmanu/133674/