objavljeno 29.06.2015. 15:03:00
BRAVO!

Andrej Vištica 10. na SP u dugom triatlonu

Hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu, Andrej Vištica, utrku je završio na 10. mjestu sa nešto manje od 10 minuta zaostatka za pobjednikom

Andrej Vištica osvojio sjajno 10. mjesto
Andrej Vištica osvojio sjajno 10. mjesto (Arhiva)

Protekli vikend se u Švedskom gradu Motali održalo Svjetsko prvenstvo u dugom triatlonu.  Zbog temperature vode u jezeru Vattern od samo 14C, plivanje je bilo skraćeno sa planiranih 4000m na 1500m, dok su staze za bicikl i trčanje ostale nepromjenjene (120km bicikl i 30km trčanje).

U iznimno dinamičnoj i neizvjesnoj utrci pobjedu je odnio Francuz Cyril Viennot sa samo 12 sekundi prednosti pred drugoplasiranim Dancem Martinom Jensenom, dok je trećeplasirani Britanac Skipper zaostao dodatnih 25 sekundi. Hrvatski predstavnik, Andrej Vištica, utrku je završio na 10. mjestu sa nešto manje od 10 minuta zaostatka za pobjednikom.

Utrku je poveo Australac Amberger koji je iz vode izašao nakon 17:47 minuta. Jensen je isplivao sa nekoliko sekundi zaostatka i od starta bicikla preuzeo kontrolu nad utrkom. Do druge zone izmjene Jensen-ova prednost je narasla na skoro 4 minute pred najbližim pratiteljima. Na trčanju je Viennot pomalo smanjivao Jensenovu prednost, te prešao u vodstvo na 24. kilometru. Francuz je u zadnjih nekoliko kilometara upao u krizu, ali je ipak uspio sačuvati malu prednost pred Dancem.

Vištica je isplivao 2 minute nakon vodećeg, u grupi sa kasnijim pobjednikom. Sa 4. najbržim vremenom bicikla se probio do 6. pozicije na početku trčanja. Solidnim trčanjem od 1:56h na 30km uspio je sačuvati plasman u prvih 10.

„Cilj mi je bio plasman u prvih 10 pa sam zadovoljan utrkom. Više od plasmana sam zadovoljan činjenicom da sam zaostao manje od 10 minuta za pobjednikom, te da se taj zaostatak iz utrke u utrku smanjuje. Prije utrke sam vjerovao da bi prolazi koje sam imao bili dovoljni za plasman u prvih 5, ali ispostavilo se da su ostali bili malo spremniji nego što sam očekivao. Bitno mi je da napredujem iz utrke u utrku, zaostaci su mali i pitanje je vremena kad će se sve poklopiti na nekoj utrci. "

29.06.2015. 15:03:00
http://m.metro-portal.hr/andrej-vistica-10-na-sp-u-dugom-triatlonu/92610/