objavljeno 26.10.2017. 10:01:00
INICIJATIVA

Amazon otvara centar za istraživanje umjetne inteligencije

Time se Amazon pridružio BMW-u, Boshu, Daimleru, Facebooku i Porscheu u podupiranju njemačke inicijative usmjerene na područja poput robotike, strojnog učenja i računalnog vida

Amazon uz ostale velikane
Amazon uz ostale velikane (Arhiva)

Amazon je najavio otvaranje istraživačkog centra za umjetnu inteligenciju u njemačkom sveučilišnom centru Tuebingenu u kojem u idućih pet godina planiraju otvoriti 100 novih radnih mjesta.

Time se Amazon pridružio BMW-u, Boshu, Daimleru, Facebooku i Porscheu u podupiranju njemačke inicijative usmjerene na područja poput robotike, strojnog učenja i računalnog vida.

Najavljeni istraživački centar bit će smješten u blizini Instituta Max Planck za inteligentne sustave i koristiti se stručnim znanjima njihovih profesora Bernharda Schoelkopfa i Michaela J. Blacka.

Schoelkopf je jedan od izumitelja tehnologije koja računala osposobljava za razumijevanje kauzalnosti.Ona čini jezgru svake odluke donesene na temelju sustava strojnog učenja, kazao je Ralf Herbrich, direktor strojnog učenja u Amazonu.

Razumijevanje uzročno-posljedičnih veza omogućuje sustavima umjetne inteligencije da predvide reakcije kupaca na automatizirane odluke, pojašnjava Herbrich za Reuters.

Napominje pritom da bi se to moglo koristiti za naručivanje rezultata pretraživanja na Internetu radi poboljšanja korisničkih iskustava. Profesor Black stručnjak je za računalni vid i utemeljitelj tvrtke Body Labs, Amazonove akvizicije koja je proizvela sustav umjetne inteligencije za analizu pokreta i oblika ljudskog tijela u 3-D tehnici.

Iz Amazona također poručuju da će s 1,25 milijuna eura poduprijeti njemačku inicijativu usmjerenu partnerskim istraživanjima "Cyber Valley" i s dodatnih 420 tisuća eura pridonijeti financiranju nagrada za individualna istraživanja.

    
26.10.2017. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/amazon-otvara-centar-za-istrazivanje-umjetne-inteligencije/108190/